TVL Q1 Grote ondernemingen: deadline aanvraagtermijn nadert | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

TVL Q1 Grote ondernemingen: deadline aanvraagtermijn nadert

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 2 juni 2021 | Gewijzigd op: 04 juni 2021

Grote ondernemingen die aanspraak willen maken op de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q1 2021, moeten uiterlijk 10 juni, 17:00 uur de aanvraag doen. Wie daarna aanvraagt, krijgt een afwijzing.

Het maximale subsidiebedrag voor grote ondernemingen is €600.000 voor het eerste kwartaal. Voor grote ondernemingen in de detailhandel kan hier een opslag van maximaal €300.000 bovenop komen.

Eén aanvraag per concern

Grote ondernemingen zijn ondernemingen met meer dan 250 werknemers (fte) of meer dan 50 miljoen euro omzet per jaar en een balanstotaal van meer dan 43 miljoen euro. Ondernemingen kunnen met de mkb-toets toetsen of de organisatie een mkb-onderneming of grote onderneming is.

Is een grote onderneming onderdeel van een groep verbonden ondernemingen (zoals een concern)? Dan geldt deze binnen de staatssteunregels als één partij. Een groep kan daarom maximaal één TVL-aanvraag doen, waarbij de maximale staatssteungrens geldt voor gehele groep.

Voorwaarden

De groep verbonden ondernemingen moet gezamenlijk vaststellen welke activiteit en onderneming het meest representatief is voor de omzet van de gehele groep. Deze onderneming vraagt vervolgens TVL aan voor de gehele groep. Een groot bedrijf of groep verbonden ondernemingen toont met een accountantsproduct de samenstelling van de groep aan bij de aanvraag van de TVL. Een template hiervoor staat op de aanvraagpagina.

Voor grote bedrijven of een groep verbonden ondernemingen geldt de voorwaarde dat het bedrijf of de groep minimaal 30% omzetverlies heeft in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019. Het subsidiepercentage is zowel voor grote- als mkb-bedrijven 85%.

Aanvragen en meer informatie

Op de pagina Grote ondernemingen staat uitgebreid beschreven wat een onderneming (of groep verbonden ondernemingen) nodig heeft voor een aanvraag. Ook kunnen ondernemingen via deze pagina meteen een aanvraag doen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.