Uitbetaling betalingsrechten start 1 december

Meer artikelen
Eurobiljetten en-munten
Gepubliceerd op: 30 oktober 2018 | Gewijzigd op: 30 oktober 2018

Vanaf 1 december starten wij met uitbetaling van de basisbetaling en de andere directe betalingen vanuit het GLB. Dit jaar krijgt 95% van de aanvragers in december een besluit over de basisbetaling. Dit kan een toewijzing of een afwijzing zijn.

Bij toewijzing wordt het bedrag direct aan u betaald. Vanaf 15 oktober versturen we al afwijzingen. Uiterlijk 30 juni 2019 zijn alle aanvragen afgehandeld.

Directe betalingen GLB

De directe betalingen GLB bestaan uit:

  • de basisbetaling
  • de vergroeningsbetaling
  • de extra betaling voor jonge landbouwers
  • de betaling van de graasdierpremie

Wij betalen de basisbetaling zoveel mogelijk tegelijk met de vergroeningsbetaling en de extra betaling voor jonge landbouwers uit. Lukt dit niet? Dan ontvangt u eerst de basisbetaling en later de rest. De graasdierpremie betalen we altijd apart uit.

Waarde betalingsrechten

In 2018 is de gemiddelde waarde van de basisbetalingsrechten € 267,34 per hectare. Het gemiddelde vergroeningsbedrag is € 115,46 per hectare, dit is gekoppeld aan het bedrag van de basisbetaling. De bedragen voor de extra betaling jonge landbouwer en de graasdierpremie zijn nog niet vastgesteld. Hierover berichten wij op een later moment.

Waarde betalingsrechten met 4,48% verlaagd in 2018

Het budget voor subsidies binnen het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) is in 2017 anders verdeeld. Door deze herverdeling is het budget voor de betalingsrechten voor 2018 en 2019 verlaagd. De waarde van betalingsrechten gaat daarom voor deze jaren met een vast percentage omlaag. Dit percentage is 4,48 en geldt voor 2018 en 2019.

Meer informatie

Kijk voor alle informatie over de directe betalingen vanuit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid op de pagina Informatie en voortgang uitbetalingen 2018.

Service menu right