Veel enthousiasme voor energiebesparing woningen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Veel enthousiasme voor energiebesparing woningen

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 25 januari 2021 | Gewijzigd op: 25 januari 2021

Toen de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) op 16 november 2020 openging was het budget binnen een dag overvraagd. Vanwege het grote enthousiasme heeft minister Ollongren (BZK) het budget van de regeling nu opgehoogd van € 70 naar € 100 miljoen. Maar zelfs dat budget is overvraagd.

Door de ophoging kunnen straks ongeveer 60 gemeenten extra aan de slag. In maart publiceren wij een lijst met gemeenten die meedoen, inclusief de verleende bedragen. Met alle gemeentelijke voorstellen samen wordt straks in ruim 1 miljoen woningen energie bespaard. Daarvan is rond de 60% een huurwoning. Bij de eerdere regeling RRE waren huurders uitgesloten.

Stimuleren huurder en eigenaren

Een gemeente kan met de RREW huurders en eigenaar-bewoners stimuleren energie te besparen in hun woning. Zo vermindert de CO2-uitstoot en verlagen woonlasten. De huurders en eigenaar-bewoners worden zich ook bewust(er) van hun mogelijkheden om energie te besparen. Het gaat om kleine energiebesparende maatregelen in huis en om advies over vervolgstappen zoals vloer- en gevelisolatie.

Meer informatie

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.