Vergoeding voor leren over duurzamere landbouw | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Vergoeding voor leren over duurzamere landbouw

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 30 oktober 2020 | Gewijzigd op: 30 oktober 2020

Wilt u leren over duurzamere landbouw, zodat u uw landbouwbedrijf kunt verduurzamen? Of wilt u andere agrariërs daarmee helpen? Hiervoor kunt u subsidie aanvragen met de Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE).

3 verschillende onderdelen

De SABE is een pakket dat uit 3 verschillende onderdelen bestaat:

  • advies en cursus voor agrariërs
  • agrarische opleiding voor bedrijfsadviseurs
  • subsidie samen leren in projecten voor duurzamere landbouw

Vanaf wanneer aanvragen?

Het onderste onderdeel start vanaf 30 oktober. Hierbij krijgt u een directe subsidie. U kunt deze aanvragen als u een project organiseert voor een groep agrariërs. Het moet om een project gaan waarbij deelnemers met en van elkaar leren over duurzame landbouw.

De bovenste 2 kunt u aanvragen vanaf 30 november. Hierbij krijgt u de subsidie in de vorm van een voucher. Met deze voucher wordt een groot deel van uw kosten voor advies, cursus of opleiding vergoed.

Hoe krijgt u de vergoeding?

De projectsubsidie vraagt u aan als organisator van het project. U stuurt dan ook uw projectplan mee.

De voucher vraagt u eerst aan. U ontvangt de voucher online en draagt deze ook online over aan de bedrijfsadviseur of opleidingsinstelling. Zij kunnen de voucher dan laten uitbetalen.

Meer weten?

Lees meer over de SABE op Subsidie om te leren over duurzamere landbouw. Meer over de projectsubsidie leest u op Samen leren in projecten duurzamere landbouw.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.