Visserijsubsidie voor afzetbevorderingsprojecten open op 1 juli

Meer artikelen
Visverwerking
Gepubliceerd op: 7 juni 2019 | Gewijzigd op: 17 juni 2019

Vanaf 1 juli kunnen producenten- en brancheorganisaties of deelnemers in een samenwerkingsverband subsidie bij ons aanvragen voor een afzetbevorderingsproject. Heeft u interesse in de subsidie? U kunt uw projectidee met ons bespreken.

Met uw project zoekt u nieuwe afzetmarkten voor visserij- of aquacultuurproducten of u verbetert de kwaliteit en toegevoegde waarde hiervan.

Bespreek uw projectidee

Weet u nog niet zeker of uw projectidee in aanmerking komt voor deze subsidie? U kunt uw projectidee naar ons toesturen om dit te laten bekijken voordat u een aanvraag doet.

Stuur een e-mail naar visserijsubsidies@rvo.nl. Beschrijf hierin alvast uw projectidee, het conceptvoorstel, uw vragen en uw telefoonnummer. Wilt u een afspraak maken? Geef dit aan in uw e-mail. De afspraak is op ons kantoor in Den Haag (Prinses Beatrixlaan 2). Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op om een afspraak in te plannen.

Aanvragen

U vraagt subsidie aan vanaf 1 juli 2019. Uw aanvraag moet op 12 september 2019 om 17:00 uur bij ons binnen zijn.

Hoeveel subsidie

Voor deze subsidie is het budget € 2,8 miljoen. Het maximale subsidiebedrag ligt aan de grootte en het type van uw organisatie. Per project krijgt u maximaal € 900.000 subsidie.

De subsidie wordt gefinancierd uit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV).

Vereenvoudigde kostenopties

U kon voor het berekenen van de loonkosten 4 methodes gebruiken. Eind 2018 zijn hier 3 methodes bij gekomen. Met deze vereenvoudigde methodes is het voor u makkelijker om de administratie bij te houden.

Service menu right