Voorkom randvoorwaardenkorting GLB

Meer artikelen
boer in aardappelveld
Gepubliceerd op: 2 april 2019 | Gewijzigd op: 02 april 2019

Ontvangt u GLB-subsidie en wilt u weten hoe u een randvoorwaardenkorting kunt voorkomen? Dat kan door uw administratie goed bij te houden en uzelf goed te informeren. Wij hebben een top 3 gemaakt van de randvoorwaarden die het vaakst worden overtreden.

Randvoorwaarden zijn wetsartikelen waar u zich aan moet houden. Ontvangt u GLB-subsidies en overtreedt u een voorwaarde? Dan wordt u gekort op uw subsidie. Voorkom een korting en zorg dat u weet welke randvoorwaarden voor u gelden.

1. Identificatie en registratie van dieren

Het bijhouden van het bedrijfsregister voor runderen en de administratie van oormerken gaat het vaakst fout. Op de pagina Runderen melden: wat en wanneer staat wat u moet melden en hoe u dit doet. De regels voor oormerken vindt u ook op onze website. Wist u bijvoorbeeld dat u een kalf binnen 3 werkdagen moet merken?

2. Vogel- en Habitatrichtlijn

Op de tweede plaats staat het verstoren van de leefomgeving van dieren in natuurgebieden. Ligt uw bedrijf dichtbij een Natura 2000-gebied? Zorg dan dat u de dieren in dit gebied niet stoort. De regels hangen af van de grootte van uw bedrijf en de afstand tot het gebied.

3. Verantwoord gebruik van gewasbeschermingsmiddelen

Tot slot worden de regels over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen vaak overtreden. Zo zijn niet alle gewasbeschermingsmiddelen toegestaan. Maar er zijn ook regels voor wanneer en hoeveel u ze mag gebruiken.

Meer randvoorwaarden

Naast deze 3 voorwaarden zijn er meer randvoorwaarden waar u zich aan moet houden. Wist u bijvoorbeeld dat er regels zijn voor het gebruik van diergeneesmiddelen? En ook voor het beschermen van grondwater en landschapselementen?

Meer informatie en een overzicht van alle randvoorwaarden leest u op de pagina Randvoorwaarden GLB.

Service menu right