WBSO - Volledige overgang naar nieuw aanvraagportaal per 1 september 2021 | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

WBSO - Volledige overgang naar nieuw aanvraagportaal per 1 september 2021

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 25 juni 2021 | Gewijzigd op: 04 augustus 2021

Per 1 september kunt u uw WBSO-aanvraag alleen nog indienen via het nieuwe aanvraagportaal en sluit het huidige aanvraagportaal (eLoket). U logt op dit portaal in met een eHerkenningsmiddel niveau 3 (eH3). Bent u een intermediair of tussenpersoon? Dan heeft u voor het nieuwe aanvraagportaal ook een ketenmachtiging per onderneming nodig.

Er zijn 3 mogelijkheden:

1. U dient uw eigen aanvraag in
Hiervoor heeft u een eigen eHerkenningsmiddel niveau 3 (eH3) nodig. Houd bij het aanvragen rekening met een leveringstermijn van ongeveer 2 weken.

2. U heeft een intermediair/tussenpersoon
Uw intermediair heeft van u een ketenmachtiging nodig. Regel de ketenmachtiging op tijd. U kunt een ketenmachtiging afgeven voor uitsluitend RVO-diensten (kies de dienst 'RVO diensten op niveau eH3') of voor alle diensten op niveau 3 ( inclusief o.a. het UWV en de Belastingdienst). 

3. U bent intermediair/tussenpersoon
Wilt u een aanvraag voor uw klanten indienen, dan kunt u inloggen met uw eH3. Daarna selecteert u de klant waarvoor u een aanvraag wilt indienen. Hiervoor is een ketenmachtiging nodig. Regel deze machtigingen op tijd. U kunt zelf controleren of het inloggen namens een ander bedrijf met de ketenmachtiging goed is gegaan. U ziet dan rechtsboven in uw scherm 'Handelend namens [Bedrijfsnaam]' staan.

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.