Webinar TVL Q2 2021: waar staan we nu? | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Webinar TVL Q2 2021: waar staan we nu?

Meer artikelen
Gepubliceerd op: 1 juli 2021 | Gewijzigd op: 14 juli 2021

De TVL Q2 2021 staat open sinds 25 juni en de aanmeldingen stromen binnen. Om de regeling kort toe te lichten en ondernemers te helpen met de aanvraag, organiseerden we een webinar.

Dinsdag 29 juni ging het over 3 elementen van de nieuwste TVL-regeling: wat is de TVL en hoe komt deze tot stand, waar staan we nu met de TVL en hoe vul ik het aanvraagformulier in? De gastsprekers lichtten toe:

Wat is de TVL en hoe komt deze tot stand? - Paulien Dirkzwager (projectmanager TVL, ministerie van Economische Zaken en Klimaat)

De TVL is een maatregel voor ondernemers die ondersteuning biedt bij de vaste lasten van een onderneming. Paulien: “Het is belangrijk om te beseffen dat de TVL tot stand komt in een complexe nationale en Europese politieke omgeving. Belangrijke aanpassingen zoals de referentieperiode en de staatssteunregels zorgen dat invoering tijd kost. Dit verklaart dan ook waarom de TVL pas in de tweede helft van juni open ging.”

Waar staan we nu – Remco Duisterhof (programmamanager TVL, RVO)

Bij de start van TVL Q2 ontvingen we in de diverse TVL-regelingen al meer dan 250.000 aanvragen, met een toegekende subsidie van 4 miljard. “Het is een regeling die zich blijft ontwikkelen”, aldus Remco. “Als RVO gaan we daar in mee, ook voor de klant. RVO helpt, repareert, ondersteunt en luistert waar mogelijk. Met aanpassingen van de regels voor doelgroepen, uitzonderingsprocessen en een aparte commissie voor buiten de boot gevallen ondernemers.”
 
“Wat is er veranderd in Q2 2021? De TVL Q2 combineert onder meer de diverse doelgroepen als grote ondernemingen,mkb en starters in 1 regeling. Dit betekent wel dat het uitvoeren en aanvragen complexer is geworden. Zo kunnen niet alleen starters, maar ook andere ondernemingen het meest passende referentiekwartaal kiezen. Hiermee hopen we ze beter van dienst te zijn.”
 

Hoe vul ik het aanvraagformulier in – Jeroen Pillaerds (adviseur TVL, RVO)

Het aanvragen van TVL willen we zo eenvoudig mogelijk houden. Het formulier geeft aan wat je nodig hebt. “Maar het is wel slim om je goed voor te bereiden”, stelt Jeroen. “Zorg dat je officiële gegevens van de Belastingdienst of je boekhoudpakket bij de hand hebt bij je aanvraag, geef aan of je onderdeel bent van een groep en vergeet de extra documenten niet die nodig zijn voor grote (startende) aanvragers.”

In 1x naar Jeroens tips over het aanvraagformulier? Kijk dan vanaf minuut 37 en 15 seconden.

 

Veelgestelde vragen

We maakten een top 10 van de meest gestelde vragen. De webinar terugkijken kan natuurlijk ook. 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.