Wet Tegemoetkoming bij Schade door rampen biedt steun bij wateroverlast | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Wet Tegemoetkoming bij Schade door rampen biedt steun bij wateroverlast

Meer artikelen
Hermann Traub
Gepubliceerd op: 23 juli 2021 | Gewijzigd op: 04 augustus 2021

Het kabinet wil mensen en bedrijven bijstaan die zijn getroffen door de overstromingen in Limburg. Daarvoor komt er een speciale regeling volgens de Wet Tegemoetkoming bij Schade door rampen (WTS).

Tegemoetkoming schade bij rampen

Door de Wet tegemoetkoming schade bij rampen (WTS) kunnen bewoners, bedrijven, verenigingen en stichtingen die getroffen zijn door de wateroverlast, in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de schadekosten. Op dit moment werkt het ministerie van Justitie & Veiligheid deze regeling verder uit. Hierin worden onder andere het schadegebied, de hoogte van een tegemoetkoming en de precieze voorwaarden vastgelegd.

Zodra de regeling is vastgesteld, volgt meer informatie op onze website. Voorlopige informatie over de WTS is te vinden op rijksoverheid.nl.

TVL Q3 2021

De TVL maakt deel uit van het steun- en herstelpakket om de economische gevolgen door de coronacrisis tegen te gaan. Alle ondernemers die over het derde kwartaal van 2021 30% of meer omzet verliezen en aan de overige subsidievoorwaarden voldoen, kunnen TVL Q3 2021 aanvragen voor hun vaste bedrijfslasten. De subsidievoorwaarden van de TVL blijven hetzelfde. TVL Q3 gaat naar verwachting eind augustus/ begin september open.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.