Wijzigingen in voorwaarden gemeenschappelijk landbouwbeleid

Meer artikelen
akkerrand met klaprozen

Gepubliceerd op: 17 oktober 2018 | Gewijzigd op: 17 oktober 2018

In de voorwaarden voor het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) wijzigen een aantal zaken. In november volgen nog meer wijzigingen. De  eerste wijzigingen hebben wij hieronder op een rij gezet. Latere wijzigingen publiceren wij ook op onze website.

1 keer per jaar maaien

Heeft u grond waarvoor u uitbetaling van betalingsrechten heeft aangevraagd? En voert u op deze grond geen landbouwactiviteiten uit? Dan moet u deze grond 1 keer per jaar voor 1 november maaien.

Uitzonderingen vanggewassen ecologisch aandachtsgebied

Door de droogte zijn er 3 uitzonderingen voor het inzetten van vanggewassen als ecologisch aandachtsgebied (EA). Deze uitzonderingen moeten er onder andere voor zorgen dat u voldoende veevoer heeft voor de winter.

Zonnebloem als vanggewas

De zonnebloem komt in 2019 op de lijst van vanggewassen. Dit betekent dat u zonnebloemen dan ook in kunt zetten als EA. De toevoeging was een wens van veel agrariërs.

Onderzaai 8 weken laten staan

Moet u zich aan de voorwaarden voor ecologisch aandachtsgebied houden? Zorg er dan voor dat ook onderzaai van grassen en vlinderbloemige gewassen minstens 8 weken op uw land blijven staan.

Service menu right