Wijzigingen voorwaarden uitbetaling betalingsrechten 2018

Meer artikelen

Voor 2018 wijzigt een aantal voorwaarden voor de uitbetaling van betalingsrechten, de vergroeningsbetaling en de extra betaling jonge landbouwers. Zo veranderen enkele regels voor het 5% ecologisch aandachtsgebied (EA). Ook is het mogelijk om betalingsrechten aan te vragen uit de Nationale reserve voor percelen die in 2015, 2016 of 2017 op basis van de provinciale natuurbeheerkaarten als niet-subsidiabel waren aangemerkt.

Aantal wijzigingen onder voorbehoud

De meeste wijzigingen zijn al gepubliceerd in de Staatscourant en gaan op 1 januari 2018 in. Een aantal wijzigingen, zoals de verruiming van vrijstelling voor vergroening, is onder voorbehoud van de wijziging van de Europese verordening. Naar verwachting gaan we deze wijzigingen in 2018 invoeren.

Aanvragen

U kunt van 1 maart tot en met 15 mei 2018 de uitbetaling van betalingsrechten, vergroeningsbetaling en extra betaling jonge landbouwers aanvragen. Dat doet u via de Gecombineerde opgave.

Meer informatie

Op de pagina Wijzigingen voorwaarden uitbetaling betalingsrechten 2018 vindt u uitgebreide informatie over alle wijzigingen die tot nu toe bekend zijn.

Op de pagina Uitbetaling 2018 vindt u binnenkort ook stapsgewijs de volledige informatie voor 2018.

Service menu right