Winnaar MKB Export Award 2018

Meer artikelen
Winnaar MKB Export Award 2018
Gepubliceerd op: 20 maart 2019 | Gewijzigd op: 20 maart 2019

Marleen de Haan en Willem Kors zijn met hun bedrijf Leentjes Poeder Pret winnaar van de MKB Export Award 2018. Zij ontvingen de prijs op 19 maart in Vught tijdens het evenement 'Klaar voor de start? Export'.

De jury roemt de 2 ondernemers om de snelheid waarmee ze erin zijn geslaagd om met een nieuw product – gekleurde poedersuiker – de Nederlandse markt te veroveren. Het bedrijf voorziet ook in het buitenland goede marktkansen.

Klaar om de grens over te gaan

Leentjes Poeder Pret is pas een jaar operationeel. Het levert zijn gekleurde poedersuiker – in geel, oranje, roze en blauw- nu al aan ruim 2.000 Nederlandse supermarkten en diverse groothandels. Daar komen dit jaar nog eens 1.000 verkooppunten bij. Het bedrijf groeit flink en is ondanks zijn korte bestaan al winstgevend.

Het ondernemersduo gaat het product de komende tijd doorvertalen naar het buitenland. Met eigen productnamen en op het land gespecificeerde marketing. Te beginnen in Duitsland en België, daarna het Verenigd Koninkrijk en de VS. Bij die internationale expansie kunnen De Haan en Kors de ondersteuning van de MKB Export Award goed gebruiken. Met de MKB Export Award wint Leentjes Poeder Pret:

  • een transporttegoed van TNT ter waarde van € 15.000;
  • een jaar lidmaatschap van MKB-Nederland;
  • een taaltraining naar keuze bij Language Institute Regina Coeli;
  • een zakenpartnerscan van RVO.nl.
Het bedrijf uit Amsterdam laat in de eindronde van de verkiezing CloudCuddle (Delft) en Lekker in een Potje (Utrecht) achter zich.
 

Lees hoe het avontuur van Leentjes Poeder Pret begon!

MKB Export Award

De MKB Export Award is een initiatief van MKB-Nederland, TNT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met Language Institute Regina Coeli. Hiermee stimuleren zij mkb-ondernemers de grens over te gaan of bestaande internationale activiteiten uit te breiden.

Service menu right