“De overheid denkt mee met ondernemers” | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

“De overheid denkt mee met ondernemers”

Meer artikelen

Met Academie op Kreta organiseren Hans Rutten en Jacques Poot filosofiecursussen op Kreta. Het bedrijf kwam helemaal stil te liggen door de reisbeperkingen door corona. Om de doorlopende kosten te dekken, maakte Academie op Kreta gebruik van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Rutten: “Ook dankzij de TVL bestaat ons bedrijf nog.”

De TVL is een subsidie voor ondernemers die door de coronamaatregelen omzetverlies lijden. En die moeite hebben om de vaste lasten van de onderneming te betalen. Rutten: “We zijn afhankelijk van vluchten vanuit Nederland naar Kreta. Plotseling vielen al onze inkomsten weg en moesten we op zoek naar manieren om onze kosten te verminderen.”

Aanvragen ging eenvoudig

Academie op Kreta heeft niet het doel om winst te maken. Daardoor had het bedrijf geen geld om de doorlopende vaste lasten te betalen. Met hun boekhouder gingen Rutten en Poot op zoek naar steunmogelijkheden in Nederland en in Griekenland. Ze kwamen uit bij de TVL. “Het verraste mij hoe eenvoudig de aanvraag verliep,” vertelt Rutten. “De communicatie verloopt prettig. De overheid denkt echt mee met de getroffen ondernemers. We werden goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de aanvraag en de betaling.”

Gasten weer welkom

De tegemoetkoming zorgde er ook voor dat de relatie tussen Academie op Kreta en haar gasten is verbeterd. Poot: “Doordat we steun kregen van de overheid zagen de gasten in dat we het écht moeilijk hadden. Daardoor hadden ze meer begrip. Op een gegeven moment kregen we zelfs donaties van gasten en docenten. Dat was echt hartverwarmend!” De lucht klaart nu langzaam weer op en Rutten en Poot verwelkomen de eerste gasten van het jaar. Rutten: “Ook door de TVL bestaat ons bedrijf nog en kunnen we mensen deze bijzondere ervaring blijven bieden!”

Bent u ondernemer en heeft u door omzetverlies moeite om de vaste lasten te betalen? Vraag dan de Tegemoetkoming Vaste Lasten aan. De TVL Q2 2021 is geopend tot 20 augustus 17:00 uur.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.