AAA-LUX zet strategische stap in Maleisië dankzij overheidsfinanciering | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

AAA-LUX zet strategische stap in Maleisië dankzij overheidsfinanciering

Meer artikelen

AAA-LUX heeft een zeer scherpe focus op led-verlichting in hoge masten. Om wereldwijd concurrerend te blijven, wilde het bedrijf uit Eindhoven een fabriek bouwen in Maleisië. Banken waren echter terughoudend om daarin te investeren. Maar via het ondernemersfonds Dutch Trade and Investment Fund (DTIF) kon AAA-LUX deze cruciale stap toch zetten.

Als het aan AAA-LUX ligt, schijnt boven elk sport-, parkeer- en haventerrein in de wereld led-verlichting. Zij hechten veel waarde aan verduurzaming en 1 voetbalveld met led-verlichting bespaart evenveel energie als ongeveer 20 kilometer straatverlichting. AAA-LUX maakt het 'verledden' extra makkelijk, want ze vervangen oude lichtarmaturen 1-op-1. Dat maakt hun oplossing voor bijvoorbeeld sportverenigingen letterlijk een kwestie van plug and play.

Fabriek in Maleisië

Op het gebied van led-verlichting neemt de competitie toe. Klanten willen hun investering in led-verlichting zo snel mogelijk terugverdienen. Om efficiënter te produceren wilde AAA-LUX een fabriek openen in Maleisië. Daar zijn de productiekosten relatief laag en de octrooien goed beschermd. Bovendien vindt AAA-LUX er toeleveranciers op korte afstand en is het vlakbij de belangrijke afzetmarkten Azië en Australië.

Goed voor Nederlandse economie

Banken wilden niet graag investeren in de bouw van een buitenlandse productielocatie. "Dat is op zich logisch", vindt technisch directeur Erik Swennen. "Banken moeten niet te veel risico lopen. Het is anders bij het Dutch Trade and Investment Fund (DTIF). Het fonds richt zich op het belang van de Nederlandse economie. Bij uitvoerder RVO.nl begrepen ze dat de stap naar Maleisië betekent dat AAA-LUX verder kan groeien."

Financiering snel rond

Met een DTIF-lening bereikte AAA-LUX precies wat het wilde. "Het ging verrassend snel", zegt Swennen. "Binnen een half jaar kregen we de financiering rond. Dankzij heel veel werk van ons en goede hulp van RVO.nl." De fabriek in Maleisië draait nu volop. Op de hoofdvestiging in Eindhoven groeit AAA-LUX verder op het gebied van eindassemblage en productontwikkeling. "Zonder DTIF waren we nu niet zo ver gekomen."

Video

Bekijk de video en kom meer te weten over AAA-LUX en de DTIF-steun.

Meer weten?

Met een DTIF-financiering maakt de overheid het mogelijk voor AAA-LUX om internationaal zaken te doen. Zij dragen daardoor direct bij aan Nederlandse werkgelegenheid.

Wilt u zakendoen in het buitenland? En heeft u moeite om de financiering rond te krijgen? Het Dutch Trade and Investment Fund (DTIF) biedt leningen, garanties en exportfinanciering. Zo komt u snel een stap verder met uw internationale ambities.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.