Comfort en fitte werknemers dankzij glazen buitengevel

Meer artikelen
a.s.r.jpg

In 3 jaar tijd transformeerde a.s.r. verzekeringen het hoofdkantoor tot een moderne werkplek met veel daglicht. Dat komt vooral door de glazen buitengevel. Die zorgt voor een comfortabel binnenklimaat met fitte gebouwgebruikers als gevolg.

door de gevel oogt het gebouw zowel van de binnen- als de buitenkant ruim, licht en fris. Bovendien zorgt het voor een lagere energierekening.

Gevel met driedubbel glas

Een dubbelwandige klimaatgevel met een grote glazen buitenwand met driedubbel glas verving de betonnen gevel. "Er komt zo meer daglicht naar binnen, wat het comfort binnenin ten goede komt", vertelt Adri Meijdam, energiebeheerder bij a.s.r.

Gezonder met licht

"De dubbele gevels werken als een jas om het gebouw. Tussen de gevels liggen met glas overdekte binnentuinen. Werkplekken hebben zicht op deze lichte ruimtes met planten en bomen. Wetenschap bewijst dat werken in het licht bijdraagt aan een betere gezondheid en beter slapen. Een mooi voordeel van de duurzame gevel."

Zonwering én isolatie

In de zomer kaatst zonwering aan de binnenkant van de klimaatgevel de hitte terug die door de ramen komt. Meijdam: "Door de convectiewerking in de spouw van de gevel ventileert de rest van de warmte naar buiten. In de winter gebruiken we de klimaatgevel juist isolerend, om de warmte van de zon vast te houden. De gevel houdt dan de kou buiten. Als de zonwering ’s nachts naar beneden is, helpt die mee de warmte binnen te houden."

Verlaging energiekosten

De duurzame klimaatgevel zorgt naast de open en transparante uitstraling ook voor verlaging van energiekosten. "Het gasverbruik van a.s.r liep fors terug door de optimale gebouwisolatie," aldus Meijdam. "Gebruikten we eerst 800.000 m³ gas per jaar, nu is dat nog maar maximaal 175.000 m³."

Service menu right