De Halm pikt graantje mee van Deense mueslimarkt | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

De Halm pikt graantje mee van Deense mueslimarkt

Meer artikelen

Bij De Halm beginnen ze de dag graag met biologische muesli. Met de productie ervan, wel te verstaan. De producten gaan sinds december 2019 ook naar Denemarken. Met dank aan het internationale netwerk van Enterprise Europe Network (EEN).

De Halm is de enige biologische mueslifabrikant van Nederland. En de eerste. Al in 1977 zagen de oprichters het voordeel van onbespoten, lokaal verbouwde granen. Met het eigen assortiment van 'Meesters van De Halm' levert het bedrijf aan ongeveer alle biologische speciaalzaken. Daarnaast bestaat een deel van de omzet uit de productie van huismerken voor bijvoorbeeld Superunie, KLM en HEMA.

Focus op buitenland

Sinds een paar jaar zet De Halm serieuze stappen op de internationale markt. Exportmanager Youri van der Heijden zegt dat er in Nederland nog diverse mogelijkheden liggen, maar dat ze ook in het buitenland volop kansen zien. "We kunnen nu beter dan ooit de landen om ons heen bedienen van biologische graanproducten."

Enterprise Europe Network-matchmaking

De doelstelling van De Halm is om in 2020 25% van de omzet uit het buitenland te halen. Met de nieuwe, internationale merken 'QROP' en 'OATS&MEAL' zal Van der Heijden op ten minste 4 grote Europese beurzen staan.

Ook richt Van der Heijden zijn pijlen op zogeheten matchmakingevenementen. "Je zoekt van tevoren interessante partijen of zij zoeken jou. Met de nodige voorkennis ga je gesprekken in van een halfuur, waardoor je meteen de diepte in kunt. Superefficiënt."

Deens huismerk produceren

Een voorbeeld is een matchmakingsevenement dat EEN in november in Denemarken organiseerde. EEN-adviseur Annemarie Destrée wees Van der Heijden op een Deens merk dat een biologische mueslifabrikant zocht. Hij vertelt hoe ze snel tot zaken kwamen. "Ze bezochten onze fabriek, zodat we hen konden laten zien hoe we hun huismerk konden produceren. In december gaan we al beginnen met leveren."

Bedrijfsprofiel op EEN-netwerk

De Halm heeft een aangescherpt bedrijfsprofiel op het EEN-netwerk gezet. "Ondertussen houdt Annemarie Destrée de matchmakingkansen voor ons in de gaten. Het kost niets dus je zou gek zijn om niet van zo’n netwerk gebruik te maken."

Ook benieuwd of EEN uw bedrijf net zo kan helpen als De Halm? Lees op RVO.nl welke diensten het netwerk biedt en voor wie het netwerk bedoeld is. Wilt u nog meer ervaringen van ondernemers bekijken? Bekijk dan de EEN-praktijkverhalen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.