De missie van Anne-Marie Pos-Terlouw | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

De missie van Anne-Marie Pos-Terlouw

Meer artikelen

Eind september 2016 ging Anne-Marie Pos-Terlouw mee met de handelsmissie naar Zuid-Korea, onder leiding van minister-president Mark Rutte en staatssecretaris van Dam. Anne-Marie is eigenaar van een dansschool in Ridderkerk.

Haar doel was om tijdens de missie meer mensen te ontmoeten in de internationale danswereld, om zo dansers en docenten uit te kunnen wisselen en nieuwe projecten te starten.

Koreaans dansfestival

Anne-Marie is geslaagd in haar opzet. Tijdens de missie heeft ze veel nieuwe contacten opgedaan en er zijn nu concrete plannen om een Koreaans dansfestival in Rotterdam op te zetten.

Interview met tips

Wilt u haar tips lezen over het zakendoen in Zuid-Korea en over haar indrukken van het land? Lees dan het hele vraaggesprek hieronder.

 

Handelsmissie Zuid-Korea

 

Interview:

De missie van Anne-Marie Pos-Terlouw, eigenaar Balletstudio Violetta

Kun je iets meer vertellen over het bedrijf waar je werkt?

Balletstudio Violetta is in 2006 opgericht in Ridderkerk. Ik begon met lesgeven in mijn specialisaties, klassiek ballet en moderne dans. De studio is uitgegroeid tot een dansschool met een team van professionele dansdocenten, waarbij men naast klassiek ballet en moderne dans, ook pilates, jazzballet en hiphop kan volgen. Jong en oud kunnen hier danslessen volgen!

Wat was je doel met de missie naar Zuid-Korea?

Ik ging mee met de missie om nog meer mensen te ontmoeten in de danswereld, met als doel het uitwisselen van dansers, docenten en het starten van projecten. UNESCO heeft een International Dance Council. Daar zijn dansers, choreografen, en dansscholen uit ongeveer 170 landen lid van. Als lid werd ik aangemoedigd om tijdens een reis contact op te nemen met dansers en dansscholen. In Korea heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en balletdanser Ho Jong Lee opgebeld. Hij nodige mij uit om danslessen te geven in Korea.

Wat heb je aan de handelsmissie naar Zuid-Korea gehad?

Ik heb veel nieuwe contacten gelegd. We zijn nu bezig met de voorbereiding van een Koreaans dansfestival in Rotterdam!

Wat blijft je bij van deze reis?

Het Trade Dinner, de speeches en de mensen die ik heb ontmoet. En de minister-president zie je normaal ook niet van dichtbij!

Anne-Marie in Zuid-Korea praktijkverhaal

Heb je nog een goede tip voor het zakendoen in Zuid-Korea?

Verdiep je goed in de cultuurverschillen. Het scheelt als je weet hoe je je kaartje moet geven en wanneer je je als Nederlander wat meer moet inhouden. Vóór de missie werden die cultuurverschillen uitgelegd. Toen werd bijvoorbeeld ook uitgelegd dat hiërarchie en leeftijd belangrijk zijn in Korea. Iemand die ouder is wordt met extra respect behandeld.

Uit het interview met Erika Blikman, die ook meeging met de missie, bleek het zakendoen en de cultuur in Zuid-Korea erg te verschillen per sector. Hoe zie jij dit?

Het verschilt inderdaad per sector. Zo is de balletwereld, net als in Nederland, hiërarchisch. De omslag was wat dat betreft niet erg groot, maar het was nuttig om hier extra aandacht aan te besteden.

Must see als je naar Zuid-Korea gaat:

Seoul! De verschillende paleizen, zoals Gyeongbokgung en Changdokgung, zijn aanraders. De Seoul Tower deed me een beetje denken aan de Euromast in Rotterdam. Hij is erg mooi tijdens de schemering. Verder is het Koreaans eten echt een aanrader!

En wat is jouw volgende missie? 

Het Koreaans dansfestival in Rotterdam. Het moet er komen!

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.