HydroThane STP verovert Chinese markt met biologische waterzuiveringen

Meer artikelen
Reactor waterzuiveringsinstallatie HydroThane China

HydroThane STP is specialist in de ontwikkeling en bouw van biologische anaerobe processen. Het bedrijf kreeg jaarlijks meerdere aanvragen uit China, maar slaagde er niet om deze aanvragen in opdrachten om te zetten. Het DHI-demonstratieproject zorgde voor een boost.

'Inmiddels hebben we 8 projecten gedraaid met een waarde van rond de 5 miljoen euro,' zegt Daniel Piet, Managing Director van HydroThane uit Den Bosch. 'Jarenlang probeerden we een project te krijgen, maar zonder succes. We hebben de klanten ook aangeboden om in Nederland zo'n waterzuivering te komen bekijken.'

Het DHI-demonstratieproject gaf de doorslag voor de Chinese klant. ‘Hiermee toonden we aan dat onze anaerobe zuiveringstechnologie onder de lokale omstandigheden veel voordelen had ten opzichte van de bestaande technieken,’ aldus Piet.

Demonstratieproject

De biologische waterzuivering werd op de waterzuivering van Yixing-Union Enterprise geplaatst. Dat is een producent van citroenzuur in de Development zone van Yixing City in Wuxi, provincie Jiangsu. Deze waterzuivering had 2 reactoren met verouderde technologie die veel voorkomt in China.

De zuivering behandelde ongeveer 80 m3/h afvalwater uit de productie. Dat is zo'n 20% van de totale afvalwaterstroom van Yixing-Union Enterprise. Daarnaast werd ongeveer 400 m3/h per uur aan biogas geproduceerd, gelijk aan 2.700 kW energie.

Doordat HydroThane/Colasit  een van de 2 reactoren plaatste, kon de conventionele technologie worden vergeleken met de technologie van het Nederlandse bedrijf.

DHI-regeling

Met de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) wil het ministerie van Buitenlandse Zaken het aantal Nederlandse ondernemingen dat succesvol internationaliseert in opkomende markten en ontwikkelingslanden verhogen en versterken.

De tweede tender van 2017 opent op 8 augustus 2017 en sluit op 19 september 2017 om 15.00 uur (Nederlandse tijd). U kunt nu een quickscan indienen om zo te bepalen of uw idee past binnen de DHI-regeling. Dit kan tot uiterlijk 2 weken voor sluiting van de tender.

Service menu right