IM Efficiency verduurzaamt transportsector met zonnepanelen op vrachtwagens | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

IM Efficiency verduurzaamt transportsector met zonnepanelen op vrachtwagens

Meer artikelen
Praktijkverhaal IM Efficiency header

IM Efficiency is een innovatieve start-up uit Heerlen die vrachtwagens van zonnepanelen voorziet. Die zonnepanelen wekken schone elektriciteit op waardoor vrachtwagens fors minder brandstof gebruiken. Via het slimme en geoctrooieerde SolarOnTop-systeem van IM Efficiency zijn de zonnepanelen met elkaar verbonden. Het bedrijf versterkte zijn octrooi na een gedegen zoektocht in octrooidatabases.

Het SolarOnTop-systeem bestaat uit 3 componenten: flexibele zonnepanelen, een lithiumaccu in de oplegger en slimme regelelektronica. De elektronica verwerkt de schone energie van de zonnepanelen en levert dit aan de vrachtwagen. Hiermee levert IM Efficiency een grote bijdrage aan de verduurzaming van de transportsector.

Octrooicentrum Nederland helpt met zoekadvies

Op een basisidee zoals het aanleggen van zonnepanelen op een vrachtwagen kun je geen octrooi krijgen. Bij een octrooiaanvraag draait het om het probleem dat een product oplost. Is deze oplossing uniek? En is deze te beschermen? Octrooiadviseur René Janssen hielp IM Efficiency met hun zoektocht naar relevante octrooien. Met deze informatie heeft het bedrijf zijn octrooiaanvraag scherper en sterker kunnen maken.

Klik op de afbeelding en bekijk hoe het SolarOnTop-systeem werkt en hoe Octrooicentrum Nederland IM Efficiency adviseerde.

screenshot praktijkverhaal IM Efficiency

Bovenkant van een vrachtwagen met zonnepanelen op het dak.

Meer weten?

Wilt u weten hoe Octrooicentrum Nederland u kan helpen bij uw innovatietraject? Lees onze pagina over advies voor ondernemers.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.