Internationaal werken op snijvlak van wetenschap, ondernemen en beleid

Meer artikelen

Interview met Ruben Wassink, Adviseur Internationale Innovatie.

Wat doe je precies bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en aan welk programma werk je?
"De Europese Commissie en de Nederlandse overheid willen wetenschap en innovatie stimuleren, onder andere met het Europese R&D-programma Horizon 2020. Bij RVO.nl ondersteunen we Nederlandse deelnemers om daar met succes aan deel te nemen. Ik ben National Contact Point voor de onderdelen Future and Emerging Technologies (FET) en Leadership in abling and Industrial Technologies (LEIT). De kern is eigenlijk ICT."

Hoe ziet jouw team eruit en wat zijn de taken?
"Mijn team Internationale Research en Innovatie Samenwerking (IRIS) helpt Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen door hen bewust te maken van het bestaan van Horizon 2020 en hen te informeren over de mogelijkheden. We sparren over ideeën, reviewen projectvoorstellen en beoordelen technologie- en innovatiegerichte subsidieaanvragen.

Ook staan we verschillende ministeries bij in hun werkzaamheden richting Brussel, denk aan Economische Zaken en Klimaat en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Van het vertegenwoordigen van Nederland in programmacomités tot het organiseren van matchmakingmissies. Hierdoor heb ik intussen een enorm netwerk opgebouwd in deze brede functie."

Hoe benut je de ICT-mogelijkheden in dit programma?
"Ik zie de vele facetten van ICT langskomen; van de verschillende technieken als fotonica, kunstmatige intelligentie, micro- en nano-elektronica, tot de de ethische en politieke uitdagingen. Soms is het jammer dat ik me niet overal in kan verdiepen! Ik houd ervan om echt naast de klanten te staan. Het is mooi om op deze manier het concurrentievermogen van Europa te vergroten."

Wat vind je zo aantrekkelijk aan het werken bij RVO.nl?
"Werken op het snijvlak van wetenschap, ondernemen en beleid maakt mijn werk uitdagend en elke dag anders. RVO.nl is sowieso groot, divers en multidisciplinair. We zijn sterk gemotiveerd om er het beste uit te halen voor onze klanten én voor Nederland. Natuurlijk vind ik mijn eigen team één van de gezelligste! Er is veel interactie op de werkvloer en er wordt regelmatig geborreld."

Wat kun jij doen bij RVO.nl?

Op onze pagina Werken bij RVO.nl leer je onze organisatie kennen. We vertellen je graag wat wij doen, en wat jouw mogelijkheden bij RVO.nl zijn. Je vindt hier ook onze openstaande vacatures.

Meer informatie over Horizon 2020

Heb je vragen over Horizon 2020? Neem contact met ons op via 088 042 42 42.

Service menu right