Klanten in de rij voor zuinigste droger ter wereld

Meer artikelen
GossContiweb

De drukindustrie zit in zwaar weer. Wereldwijd schrappen uitgevers bladen. Consumenten en bedrijven stappen over op digitale media. Goss Contiweb ontwikkelde een energiebesparende droger die de totale drukkosten vermindert.

Michiel Snijder van Wissenkerke, directeur R&D bij Goss Contiweb, leverancier van druk- en afwerksystemen voor drukkerijen: "Dat raakt ons direct. Om ons hoofd boven water te houden, moesten we een machine ontwikkelen die de concurrentiepositie van onze klanten flink verbetert. Dat is meer dan gelukt!

De kosten van drukwerk zijn bepalend in de drukindustrie. De concurrentie is moordend. En het gasverbruik voor het drogen beïnvloedt sterk de drukkosten. Onze ambitie was om een droger te bouwen die nauwelijks nog energie nodig heeft."

Zuinigste droger ter wereld

Roeland van Veen, Product Groep Manager Drogers bij Goss Contiweb: "We slaagden er in om de droger op vele punten te optimaliseren. We produceerden een nulserie en installeerden dertig Ecosetdrogers bij klanten en verminderden zo hun gasverbruik met driekwart. Dit is nog maar het begin: het is de zuinigste droger ter wereld dus de klanten staan op de stoep. Bovendien maakten we de nieuwe technologie ook geschikt voor bestaande machines, zelfs die van concurrenten."

Het kennisniveau binnen het bedrijf steeg sterk. "We hebben gigantisch veel geleerd. Hoe werkt de machine precies? Door elk element écht door en door te begrijpen, kun je het optimaliseren. Zo hebben we alle belangrijke onderdelen stuk voor stuk aangepakt. We hebben nu van alle facetten van de machine meer kennis."

Ontwikkelingstechniek verbeterd

Snijder van Wissenkerke: "We verbeterden ook onze ontwikkelingsmethodiek. Zo kunnen we machines continu optimaliseren. We hebben veel meer grip op de kostprijs. We kunnen technische knelpunten veel beter oplossen. De werkwijze die we volgen lijkt op de Japanse filosofie ‘Kaizen’: het continu en blijvend verbeteren van processen en technieken door het ‘uiteenhalen en opnieuw in elkaar steken op een betere manier’. Vóór het project, stond het water aan onze lippen. Dat maakte ons wél enorm gedreven om baanbrekende resultaten te halen. Nu zijn we marktleider."

Download:

Service menu right