Service menu right

Met DTIF realiseert Pelican Worldwide zijn internationale ambities

Meer artikelen

Pelican Worldwide produceert en verkoopt wereldwijd afsluitkleppen en andere onderdelen voor tankcontainers. Voor de verplaatsing en uitbreiding van de productielocatie in China ontving Pelican Worldwide een lening van het Dutch Trade and Investment Fund (DTIF).

"Het transport van chemische vloeistoffen is streng gereguleerd", zegt Cynthia van de Moosdijk, CEO van Pelican Worldwide. "Om het transport zo veilig mogelijk te laten verlopen zijn wereldwijd gecertificeerde afsluitkleppen voor de tankcontainers verplicht. Die voorkomen dat de tanks gaan lekken."

China belangrijke markt

Pelican Worldwide heeft een goede reputatie en is al jarenlang actief in het buitenland. China is voor hen een belangrijke markt. "Daar zitten veel tankbouwers en eindgebruikers", aldus Van de Moosdijk. "Maar onze huidige fabriek in Cixi heeft onvoldoende capaciteit. Aangezien er op de Chinese markt nauwelijks aanbieders van gecertificeerde afsluitkleppen zijn, roepen onze klanten al jaren dat we moeten uitbreiden."

Nieuwe productielocatie

Daarom wilde Pelican Worldwide een nieuwe, grotere productielocatie opzetten. "De bestaande fabriek bood te weinig mogelijkheden voor uitbreiding", zegt Van de Moosdijk. "Bovendien is het in de omgeving van Cixi lastig om aan goed geschoolde metaalarbeiders te komen." Inmiddels is er een nieuwe productielocatie in Wuxi gebouwd. In die omgeving wonen veel technisch hoogopgeleide mensen.

Werkgelegenheid

Begin 2019 zou Pelican de nieuwe fabriek openen. Dit moesten ze uitstellen vanwege de lange levertijden van de machines. Maar ook vanwege de ingewikkelde Chinese wet- en regelgeving. Daarom heeft Pelican in 2019 veel tijd gestoken in het samenstellen van een nieuw productieteam. Ook hebben ze een deskundige vrouwelijke plantmanager aangenomen. De fabriek is nu – medio 2020 – helemaal klaar voor productie.

De fabriek draagt straks bij aan de omzetgroei van de onderneming. Van de Moosdijk: "Bovendien creëren we 60 fulltime banen in China. In Nederland komen er 3 arbeidsplaatsen bij voor de productie van enkele cruciale onderdelen. De werkomstandigheden op de nieuwe locatie worden veel beter. De moderne machines stoten namelijk minder fijnstof uit, produceren minder afval en maken minder geluid."

Perfecte oplossing

"Zonder deze lening hadden we de investering in een nieuwe fabriek niet kunnen doen", zegt Van de Moosdijk. "Het DTIF is voor ons een perfecte oplossing."

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert de DTIF-regeling uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer informatie

Lees meer over het Dutch Trade and Investment Fund (DTIF).