Service menu right

Met het mestbeleid zorgen voor schoon drinkwater

Meer artikelen

Interview met Arjan Pot, projectmanager.

Wat doe je bij RVO?

"Sinds mei 2019 werk ik als projectmanager binnen het mestdomein. Ik vind het mooi om ondernemers te helpen hun ambities waar te maken, kansen op succes te vergroten en hun marktpositie te versterken. Bij RVO krijg ik deze kans. Hiervoor heb ik in verschillende commerciële organisaties gewerkt als programmeur, technisch projectleider en teammanager van projectleiders. Ik koos voor deze overstap vanwege de ambitie van RVO om dé toonaangevende dienstverlener van ondernemend Nederland te zijn. De nadruk ligt echt op het vooruithelpen van ondernemers."

Wat is jouw rol als projectmanager?

"Als projectmanager ondersteun ik de lijnorganisatie door het opstarten van nieuwe initiatieven. De ontwikkeling van een nieuw fosfaatrechtensysteem is een project waarop ik met veel plezier terugkijk. Dat systeem raakt de hele keten. Het was een groot project waarbij we samenwerkten met veel verschillende afdelingen. Het hele proces liep goed en volgens planning, waarbij iedereen steeds wist wat hij moest doen. Uiteindelijk hebben we binnen een weekend het hele systeem vlekkeloos overgezet. Daar ben ik trots op, vooral omdat er een gezamenlijke focus was. Als projectmanager leid je niet alleen het project in goede banen, maar zorg je ook voor verbinding. Dat kwam in dit project goed naar voren."

"Met onze projecten binnen het mestdomein zorgen we voor een betere, continue uitvoering van het mestbeleid. RVO helpt ondernemers om te voldoen aan de wet- en regelgeving. Het uiteindelijke doel van het mestbeleid is om te zorgen voor schoon drinkwater. Alle projecten die ik doe binnen het mestdomein zijn ter ondersteuning van die doelen en dat is erg leuk en belangrijk!"

Hoe vind je het werken bij RVO?

"RVO is een grote, complexe organisatie met veel verschillende afdelingen en rollen. Het werken als projectmanager is erg interessant, omdat het je in de gelegenheid stelt meerwaarde en een mooi resultaat op te leveren. Het is een uitdaging om alle verantwoordelijkheden helder te krijgen en duidelijk te maken hoe we onze doelstellingen gaan behalen. Tegelijkertijd verbind je mensen met elkaar. Dat zijn allemaal factoren die het werk zeer plezierig maken."

"Toen ik solliciteerde was ik nieuwsgierig naar de manier waarop je bij RVO in aanraking komt met wetgeving. Wij vergaderen wekelijks over wat er besproken wordt in de Tweede Kamer. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor de ondernemer, maar ook voor onze processen. Als projectmanager moet je daar goed en soms snel op inspelen. De dynamiek tussen het helpen van de ondernemer én het vertalen van wetgeving, zorgt ervoor dat ik met veel plezier naar mijn werk ga."

Wat kun jij doen bij RVO?

Bekijk de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO