Service menu right

Nederlandse heftrucks voor Cuba met DTIF

Meer artikelen

Het Nederlandse bedrijf Womy Equipment Rental B.V. heeft in 2017 als eerste onderneming een lening uit het Dutch Trade & Investment Fund ontvangen. Het bedrijf is zeer succesvol van start gegaan. Het heeft al een goede klantenkring opgebouwd in Cuba. In 2019 vroeg de onderneming dan ook een 2e lening aan voor uitbreiding van haar activiteiten in het land.

Peter Peinemann, algemeen directeur en aandeelhouder van de Peinemann Mobilift Groep B.V., moederbedrijf van Womy Equipment Rental B.V., is verheugd:

"Zonder ervaring met soortgelijke projecten begonnen wij met enige aarzeling aan de aanvraag. Maar al snel bleek dat het te volgen proces ons uitdaagde tot het verder aanscherpen van onze strategie. Wat ons verder opviel was het enthousiasme waarmee het RVO-team de hele casus begeleidde. Kortom, een leerzame en uiterst plezierige ervaring."

Bijdrage aan opbouw Cuba

Womy Equipment Rental B.V. is actief in de internationale bouwsector en verhuurt onder andere hijskranen en heftrucks. Het bedrijf investeert in de aankoop van Nederlandse kranen en heftrucks voor de ontwikkeling van een industrieterrein in Cuba. Daarmee draagt het bij aan de opbouw van het land.

De lokale bouwsector en distributiecentra profiteren van de beschikbaarheid van kranen en andere transportmiddelen. Ook zorgt het bedrijf voor een positieve impact op de lokale werkgelegenheid. Ze hebben nu in totaal 80 werknemers in dienst in Cuba.

De DTIF-lening van € 5 miljoen heeft een looptijd van 7 jaar en wordt aangevuld met een lening van een private financierder.

Meer weten?

Met een DTIF-financiering maakt de overheid het mogelijk voor Womy Equipment Rental B.V. om internationaal zaken te doen. Zij dragen daardoor direct bij aan Nederlandse werkgelegenheid. Denk hierbij aan de aankoop en onderhoud van de machines. Ook wordt de administratie voor een groot deel in Nederland gedaan.

Wilt u zakendoen in het buitenland? En heeft u moeite om de financiering rond te krijgen? Het Dutch Trade and Investment Fund (DTIF) biedt leningen, garanties en exportfinanciering. Zo komt u snel een stap verder met uw internationale ambities.