Nederlandse heftrucks voor Cuba met DTIF

Meer artikelen
Ondertekening DTIF-lening Womy

Het Nederlandse bedrijf Womy Equipment Rental B.V. ontvangt als eerste onderneming een lening uit het Dutch Trade & Investment Fund. Op woensdag 5 juli 2017 werd het contract officieel ondertekend bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Peter Peinemann, algemeen directeur en aandeelhouder van de Peinemann Mobilift Groep B.V., moederbedrijf van Womy Equipment Rental B.V., is verheugd:

"Zonder ervaring met soortgelijke projecten begonnen wij met enige aarzeling aan de aanvraag. Maar al snel bleek dat het te volgen proces ons uitdaagde tot het verder aanscherpen van onze strategie. Wat ons verder opviel was het enthousiasme waarmee het RVO-team de hele casus begeleidde. Kortom, een leerzame en uiterst plezierige ervaring."

Bijdrage aan opbouw Cuba

Womy Equipment Rental B.V. is actief in de internationale bouwsector en verhuurt onder andere hijskranen en heftrucks. Het bedrijf investeert in de aankoop van Nederlandse kranen en heftrucks voor de ontwikkeling van een industrieterrein in Cuba. Daarmee draagt het bij aan de opbouw van het land.

De DTIF-lening van € 5 miljoen heeft een looptijd van 7 jaar en wordt aangevuld met een lening van een private financierder.

Dutch Trade & Investment Fund

Het Dutch Trade & Investment Fund van het ministerie van Buitenlandse Zaken is in 2016 in het leven geroepen en bestemd voor Nederlandse bedrijven die willen investeren in of exporteren naar buitenlandse markten. Het fonds biedt leningen, garanties, indirecte participaties en exportfinanciering.

Service menu right