Nederlandse pizzabodems populair in Zuid-Korea

Meer artikelen
Productielijn pizzabodems Monte Pizza Crust

Monte Pizza Crust, fabrikant van pizzabodems, heeft een eerste order van € 1,6 miljoen binnengehaald voor het leveren van pizzabodems aan Zuid-Korea. Daarnaast heeft de klant in Zuid-Korea een complete productielijn voor pizzatoppings besteld bij het Nederlandse bedrijf Technisch Bureau Kortlever, ter waarde van € 800.000. Monte Pizza Crust maakte gebruik van de DHI-regeling om een haalbaarheidsstudie uit te voeren.

'De DHI-subsidie is essentieel geweest voor dit succes', zegt Frans van Dijk, managing director van Monte Pizza Crust uit Etten-Leur. 'Je komt in een vreemd land met een andere cultuur en je moet werken aan de relatie. Het is best een lang traject voordat een bedrijf met je in zee gaat. Daarvoor moet je een groot bedrag reserveren. Voor een mkb-bedrijf als het onze was de ondersteuning via DHI dan ook van groot belang.' Van Dijk is duidelijk trots dat zijn bedrijf een plaats heeft bemachtigd op de Zuid-Koreaanse markt.

Productielijn pizzatoppings

De haalbaarheidsstudie onderzocht de export van een productielijn voor pizzatoppings die lokale ingrediënten op de pizzabodem kan plaatsen. Hiervoor bezocht de Koreaanse klant 4 Nederlandse producenten. Technisch Bureau Kortlever kreeg uiteindelijk de order ter waarde van € 800.000.

Andere smaak

Het ontwikkelen van pizzabodems voor de Zuid-Koreaanse markt was vrij ingewikkeld, omdat de Zuid-Koreaanse consument een andere smaak en voorkeur voor textuur heeft dan de westerse consument. Na het aanpassen van de reguliere pizzabodems kon Monte Pizza Crust pizzabodems aanbieden voor de Zuid-Koreaanse smaak.

DHI-regeling

Een haalbaarheidsstudie levert een rapport op in de vorm van een businessplan of projectplan. Dit rapport helpt een buitenlandse potentiële afnemer een investeringsbesluit te nemen. Binnen de DHI-regeling kunt u ook subsidie aanvragen voor een demonstratieproject of een investeringsvoorbereidingsstudie.

Service menu right