Producent alternatieve brandstofsystemen start goed in Mexico met ZPS en DHI

Meer artikelen
Goede start Mexico Vialle

Vialle, een Nederlandse producent van alternatieve brandstofsystemen, wilde graag de veelbelovende Mexicaanse markt op. Helaas wilde het sluiten van een deal met een geschikte Mexicaanse zakenpartner niet erg vlotten. Met hulp van het Business Support Office (NBSO) in Mexico en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) lukte het toch.

Als expert op het gebied van alternatieve brandstofsystemen en andere transportmiddelen, heeft Vialle in Nederland de titel technologisch marktleider verdiend. Ook internationaal weten veel ondernemers dit bedrijf uit Eindhoven te vinden. Toch gaat het leggen van internationale contacten niet altijd even gemakkelijk, zoals het bedrijf ondervond toen het de Mexicaanse markt op wilde.

De eerste stap

Een goede zakenpartner vinden is een belangrijke eerste stap bij het betreden van een nieuwe markt. Vialle had al een tijd contact met een geïnteresseerde partij in Mexico. Helaas was het nog nooit tot een deal gekomen. In een poging verder te komen zocht Vialle contact met het NBSO in Mexico.

In overleg besloten ze bij RVO.nl de zakenpartnerscan (ZPS) te laten uitvoeren. Hierbij zoekt een adviseur naar geschikte zakenpartners. Tijdens dit proces was er intensief contact met Vialle om de juiste bedrijven te kunnen selecteren. Dit leverde uiteindelijk 8 bedrijven op die serieus geïnteresseerd waren in samenwerking.

Fact-finding

In de Mexicaanse zakenwereld werkt persoonlijk contact veel beter dan contact via de e-mail. Daarom besloot Vialle om samen met het NBSO een fact-finding trip te organiseren om de 8 geïnteresseerden daadwerkelijk te bezoeken. In 3 dagen tijd ontmoette Vialle elk van de bedrijven. Waar nodig hielp het NBSO met de vertaling. Zo maakte Vialle de zakenrelaties een heel stuk persoonlijker.

Verder dankzij de DHI-regeling

Het contact heeft inmiddels zijn vruchten afgeworpen. Vialle heeft de eerste orders uit Mexico te pakken. Het bedrijf gaat nu verder met hulp van de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI). RVO.nl voert deze regeling uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Mede dankzij de DHI-regeling en de juiste zakenpartners kan Vialle goed van start in Mexico.

Meer informatie

Heeft u ook internationale ambities en interesse in buitenlandse markten? Dan is DHI misschien ook interessant voor u. Bijvoorbeeld als uw mkb-bedrijf in het buitenland een project wil uitvoeren, in een onderneming wil investeren of potentiële klanten wilt overtuigen van uw technologie.

Lees meer over de DHI-regeling.

Service menu right