Snel 'up and running' in China met PIB | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Snel 'up and running' in China met PIB

Meer artikelen

Martin van Gogh is een ervaren ondernemer in China. Hij levert duurzame automatiseringsprocessen voor de tuinbouw. "Zo helpen we onze klanten hun energiekosten te verlagen, hun CO2-uitstoot te verminderen en met zo min mogelijk water hun teeltrendement te maximaliseren."

Broodnodig, vindt Van Gogh, CEO van Hoogendoorn Growth Management. Want de wereldbevolking groeit hard. "Van 7 miljard vandaag naar zo’n 10 miljard in 2050. Deze groei concentreert zich in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika in megacities van meer dan 5 miljoen inwoners. Dit betekent dat we meer voedsel moeten produceren."

Schoon water

Bovendien is er steeds minder schoon water. Een duurzame oplossing is volgens Van Gogh bedekte teelt in en rondom de steden. "Bij bedekte teelt heb je namelijk veel minder water nodig dan bij teelt in het open veld. Daarom innoveren we in China de nu nog redelijk primitieve 'Solar Greenhouse'-tuinbouwkassen, waardoor de lokale Chinese tuinder zijn productie enorm kan verhogen. Daarnaast bouwen we grote, moderne kassencomplexen."

Kennis opdoen en netwerken

Ondernemers die zaken willen doen in China kunnen van 6 tot en met 9 november 2017 terecht bij de China Business Week. Van Gogh raadt ondernemers van harte aan hierheen te komen.

"De China Business Week is een uitstekende gelegenheid om te praten met afgevaardigden van het Nederlandse economische netwerk in China en je te verdiepen in de Chinese markt. Alle relevante spelers kun je hier horen, zien en spreken. Compacter en overzichtelijker kun je het niet krijgen."

Partners voor Internationaal Business

Hoogendoorn Growth Management heeft gebruik gemaakt van het programma Partners for International Business (PIB) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit programma wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

"Het PIB helpt om een degelijke start te maken. Want anders moet je alles zelf uitzoeken. Zonde, want er is veel kennis aanwezig. Bijvoorbeeld over lokale wet- en regelgeving. Het bedrijfsleven kan profiteren van het buitenlandnetwerk van de Nederlandse overheid. Het is indrukwekkend wat ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO's) kunnen betekenen. Zonder het PIB was ik in China niet zo snel 'up and running' geweest."

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.