Voor de muziek uitlopen met 3D-geprinte accordeons | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Voor de muziek uitlopen met 3D-geprinte accordeons

Meer artikelen

Accordeonliefhebbers weten het: de beste accordeons komen uit Italië. Casper Burkhardt is sinds 2001 de Nederlandse importeur voor accordeonbouwer Pigini én reparateur van hun wereldberoemde - en prijzige - accordeons. Een paar jaar geleden vroeg hij zich af of hij een goedkopere accordeon kon maken, die ook nog eens goed klinkt. Het antwoord was ja: een grotendeels 3D-geprinte accordeon, die met één druk op de knop uit de printer komt.

Met het 3D-printen van accordeons bevond Burkhardt zich op compleet nieuw terrein. In zijn zoektocht naar informatie en inspiratie klopte hij onder andere bij Octrooicentrum Nederland aan. Hij zocht samen met één van onze octrooiadviseurs naar de antwoorden op vragen als:

  • Hoe hebben andere mensen vergelijkbare technieken toegepast?
  • Wat kunnen wij hier van leren?
  • Hoe zorg je ervoor dat jouw product beter wordt dan dat van de concurrent?
De individuele gesprekken met de adviseur zorgden samen met een octrooi-zoekadvies en oriënterend octrooi-onderzoek voor de nodige inspiratie. Burkhardt koos er uiteindelijk voor om geen octrooi aan te vragen, maar juist gebruik te maken van zijn voorsprong op zijn concurrenten.
 
Klik op de afbeelding voor het filmpje.
3d print accordeon

Een 3D geprinte accordeon

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.