"Voor een kleine onderneming is het voorwerk van EEN zeer prettig"

Meer artikelen
Buycycle

Een fiets is geen vervoermiddel, maar een passie. En dat is wat Buycycle verkoopt: bijzondere fietsen en accessoires verpakt in hartstocht. Maar waar haal je die producten vandaan?

Buycycle schakelde Enterprise Europe Network (EEN) in en doet nu onder meer zaken met een Deense en Spaanse fabrikant. Buycycle werd in 2014 opgericht door Fabian Hardjoprajitno. "Ik heb 10 jaar in de fietsgroothandel gewerkt. Ik ken het gevoel dat leeft in de mid- en high-endfietswinkels. De bevlogenheid, de bijzondere producten die ze willen verkopen. Daar wil ik met Buycycle op aansluiten. Als distributeur lever ik direct aan de retail. Maar dat doe ik alleen met producten waar ik iets in zie. Als de producent samen met mij wil investeren in een goede strategie om zijn merk in Nederland te verkopen, dan hebben we een deal. Klakkeloos dozen schuiven, daar heb ik niets mee."

Indonesisch fietsmerk

Centraal in het assortiment van Buycycle staat het Indonesische merk Polygon. Hardjoprajitno: "Ik ben zelf half-Indonesisch en toen ik er een keer op vakantie was, zag ik dit merk fietsen overal rondrijden. De mountainbikes en racefietsen zien er bijzonder uit en zijn door Polygon zelf ontworpen. Ik wilde ze graag in Nederland introduceren en dat is gelukt." Het is niet eenvoudig om een nieuw merk als Polygon aan de man te brengen bij Nederlandse fietswinkels. "Fietsen zijn immers een behoorlijke investering", zegt Hardjoprajitno. "Gemakkelijker is om met fietsaccessoires binnen te komen. En dan kies ik liefst accessoires die aansluiten bij Polygon."

Deense en Spaanse partner

Via EEN heeft Hardjoprajitno al snel enkele leveranciers gevonden. "Adviseur Bryan Raghoe van EEN weet precies wat we zoeken en hoe we werken. Met ons bedrijfsprofiel staan we in de EEN-database en als bedrijven geïnteresseerd in ons zijn, kunnen ze daarop reageren. Bryan controleert of zo’n contact bij ons aansluit en dan stuurt hij het door. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij een Deense fabrikant van speciale boodschappentassen die je aan je fiets kunt hangen.

Ik nam contact met hen op en we spraken af op EuroBike, een belangrijke fietsbeurs. Ik wil namelijk partners eerst ontmoeten om vertrouwen te krijgen. We hebben enkele vervolgafspraken gemaakt en zijn met elkaar aan de slag gegaan. Op dezelfde manier werken we sinds eind 2015 met een Spaanse leverancier in fietskleding. Het past goed bij de sportieve Polygon-fietsen en daarmee hebben we een nieuwe ingang bij wielerclubs."

Betrouwbaar netwerk

De Deens en Spaanse connectie was nooit zo snel ontstaan zonder EEN, is de overtuiging van Hardjoprajitno. "Vertrouwen in je partners is heel belangrijk. Als die binnenkomen via een overheidsnetwerk als EEN, weet ik dat het goed zit. Bovendien is het heel prettig om een adviseur van EEN te hebben. Bryan filtert alle contacten. Dat belangrijke voorwerk hoeven wij niet meer te doen. En dat scheelt voor een klein bedrijf als Buycycle.

Enterprise Europe Network

Als u wereldwijd gaat zakendoen, is er een netwerk waar u niet omheen kunt: Enterprise Europe Network (EEN). Dit initiatief van de Europese Commissie is erop gericht mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie. EEN helpt ondernemers, onderzoeksinstituten, universiteiten, technologiecentra en instellingen voor bedrijfs- en innovatieontwikkeling kosteloos met het vinden van partners wereldwijd.

Ons netwerk bestaat uit meer dan 600 organisaties in ruim 50 landen. Wij werken nationaal én internationaal samen met Kamers van Koophandel, overheidsagentschappen en instellingen voor bedrijfs-, innovatieontwikkeling en kenniscentra. Dankzij intensieve onderlinge contacten kunnen wij via deze organisaties snel partners en informatie voor u vinden.

Wat biedt Enterprise Europe Network?

  • Marktinformatie voor handel en export
  • Zakenpartners vinden voor technologische samenwerking en internationale handel
  • Alle informatie over Europese wet- en regelgeving
  • Advies en hulp bij deelname aan Europese projecten en financiering

Vinden en gevonden worden?

Kom naar Enterprise Europe Network! Wilt u een product exporteren of uw innovatie vermarkten in het buitenland? Zoekt u een distributeur, agent of toeleverancier? Maak een profiel aan in de databank van Enterprise Europe Network door contact op te nemen met een van onze adviseurs via 088 042 42 10.


Maak kennis met onze adviseur:

Bryan Raghoe
Liaison Officer Enterprise Europe Network
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
T: 088 042 52 29
E: bryan.raghoe@rvo.nl

Twitter: @EENnl
Blog: http://eennl.wordpress.com

Service menu right