Waardevolle handvatten dankzij individuele coaching | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Waardevolle handvatten dankzij individuele coaching

Meer artikelen

De speciale verbandschoen van Maxxcare voorkomt doorligplekken op de hiel bij mensen die, door ziekte of immobiliteit, veel liggen. Maxxcare exporteert de schoen al naar 20 landen. Eigenaar Jasper Rogmans wilde graag meer leren over buitenlandse markten en maakte daarom gebruik van een SIB Voucher individuele coaching.

Het SIB coachingstraject is eigenlijk bedoeld voor ondernemers die de stap willen maken naar het buitenland. Rogmans' bedrijf Maxxcare is al jaren succesvol actief in het buitenland. "Er is een uitzondering voor me gemaakt", legt hij uit. "Ik ben weliswaar eigenaar van Maxxcare, maar ik ben pas 25 jaar oud en wist nog weinig over export. Dit coachingstraject was een ideale leerschool."

Samen tegen doorligplekken

Doorligplekken zijn een groot probleem, maar je hoort er relatief weinig over. Maar dat maakt het niet minder gevaarlijk. Als je lange tijd in bed ligt, knelt je bloeddoorstroming af. Vooral op je billen en hielen. "Mijn vaders bedrijf Vicair maakt een oplossing voor de billen, wij voor de hielen", vertelt Rogmans. De hielbeschermer is een soort open schoen met op de achillespees en aan de zijkanten luchtkamers, die de druk verdelen en de voet optillen. Het zit comfortabel en houdt de drukpunten vrij.

Handvatten en focus

Rogmans is ook partner van de Taskforce Healthcare (TFHC), het internationaliseringsplatform van de Nederlandse Topsector Life Sciences & Health. TFHC vroeg hem of hij interesse had in dit coachingstraject. Daar heeft hij geen moment over getwijfeld. Al snel ging hij met zijn coach aan de slag. Ze spraken vooral over een buitenlandstrategie en het belang van focus daarin. "Op basis van die gesprekken heb ik een exportplan geschreven voor Maxxcare voor de komende 5 jaar. Dat biedt me een waardevolle basis", aldus Rogmans.

Zijn coach gaf hem belangrijke tips voor zijn exportplan. Maar de belangrijkste les voor Rogmans was, dat hij het vooral zelf moet doen. "Mijn handtekening moet onder het plan staan, dus moet ík ervan overtuigd zijn. Hij heeft niets voorgekauwd. Dat gaf me een goed gevoel. Zo'n coachingstraject is eigenlijk een soort stappenplan voor hoe je export moet aanpakken. Het geeft je houvast."

Starters International Business (SIB)

Met SIB helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlandse ondernemers om toe te werken naar die stap naar het buitenland. Ondernemers kunnen via SIB 3 verschillende vouchers aanvragen: een coachings-, missie- of kennisvoucher. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is uitvoerder van SIB.

Wilt u ook een van de vouchers aanvragen? Of wilt u eerst weten wat SIB voor u kan betekenen? Lees meer hierover op onze SIB-pagina.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.