Service menu right

Wij zoeken altijd naar partners voor samenwerking

Meer artikelen
werkzaamheden warmtetransport

De Rotterdamse haven is een van de industriële grootmachten in Nederland. Bij die industriële processen komt veel restwarmte vrij. Warmtebedrijf Rotterdam transporteert die warmte naar gebieden waar er behoefte aan is. Dankzij het Enterprise Europe Network (EEN) vond het bedrijf een Portugese partner.

De zoektocht naar interessante partners is een eeuwige voor Warmtebedrijf Rotterdam. "We omringen ons graag met bedrijven die specifieke kennis hebben en minstens zo creatief zijn als wij", vertelt manager business development Wouter Verhoeven. "Samen kunnen we de systemen die wij inzetten bij warmtetransport verbeteren. Er is altijd ruimte voor ontwikkeling."

Snel contact met RVO-adviseur

Via een netwerkbijeenkomst in Göteborg kwam Verhoeven in contact met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). "Ik kende RVO al wel, maar in Zweden raakte ik in gesprek met RVO-adviseur Rebecca van Leeuwen. Zij kon me meer vertellen over het EEN-netwerk. We spraken onder meer over onze constante zoektocht naar interessante bedrijven, en de mogelijkheid die Horizon 2020-projecten daarin kan bieden. Eigenlijk zouden we daarvoor nog een afspraak inplannen, maar eenmaal terug in Nederland meldde ze zich al direct. Ze had via het EEN-netwerk iemand gevonden."

De Portugese partner bleek een match. Daarom sloot Warmtebedrijf Rotterdam aan bij het consortium dat de Portugese partij aan het vormen was. De groep bedrijven wil een tool ontwikkelen waarmee je vanuit industrieel perspectief de haalbaarheid en financiering van een plan voor warmte-uitwisseling kunt scannen. Het voorstel werd gehonoreerd, waardoor de partijen er vanaf september 2019 mee kunnen starten.

Nu nog inschrijven bij EEN

Dat brengt de nodige drukte met zich mee. Daardoor is Verhoeven zelfs nog niet toegekomen aan de inschrijving bij EEN. "Ik was bezig de formulieren in te vullen toen ik het belletje kreeg dat er een interessante partner was", vertelt Verhoeven. "Ik heb het eigenlijk nog niet kunnen afmaken. Maar binnenkort hoop ik dat echt te gaan doen. Hoewel we op dit moment simpelweg geen tijd hebben voor nieuwe projecten, kan het nooit kwaad. Je weet immers nooit wie of wat je tegenkomt."