Blog: Dichter bij elkaar in het nieuwe normaal – ook bij het vinden van zakenpartners

Gepubliceerd op:
28 december 2020

"Mogen we werknemers naar Maleisië sturen voor een onderhoudsklus? En kunnen die dan nog terug naar Nederland komen?" Zomaar een vraag van een ondernemer die ik binnen kreeg dit jaar. Als adviseur in het Azië-team van RVO kreeg ik al snel te maken met de enorme gevolgen van het coronavirus voor Nederlandse bedrijven, ook als het gaat om netwerken en het vinden van nieuwe zakenpartners.

Blog zakenpartners vinden

Vliegensvlug een corona-loket opzetten

Vliegensvlug werd een corona-loket opgezet voor ondernemers die te maken kregen met het virus. Dat virus verspreidde zich in eerste instantie vooral binnen Azië. Vragen die we binnen kregen waren dan ook vooral afkomstig van ondernemers die daar zakendoen. "Valt een beursbezoek in Japan onder een noodzakelijke reis?" En moet ik dan bij aankomst in quarantaine?" Heel legitieme vragen, die het netwerken er niet makkelijker of aantrekkelijker op maakten.

“De schrik zat er intussen goed in, ook bij ondernemers.”

Enigszins onwennig organiseerden we samen met het ambassadenetwerk in Azië een reeks webinars. Doel daarvan was ondernemers te informeren over de impact van het coronavirus op deze landen, maar ook over de kansen die er (nog altijd) liggen. Hoewel persoonlijk contact de hoeksteen vormt van zakelijke relaties in Azië, is ook daar een inhaalslag gemaakt met videobellen en digitale netwerkevenementen. Inmiddels vinden er steeds meer digitale handelsmissies en andere evenementen plaats waarin internationaal zakendoen centraal staat; ondernemers richten daarbij hun pijlen (ook) weer op Azië.

Optimisme

Een nieuwe tool die daarbij ondersteuning biedt, is ‘Zakenpartnersupport Op Maat’. Het ambassadenetwerk en RVO nemen de ondernemers daarin stap-voor-stap mee in hun zoektocht naar nieuwe internationale zakenpartners. Maatwerk en flexibiliteit staan daarbij centraal. Daarmee kunnen we optimaal inspringen op nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Met deze nieuwe tool helpen we ondernemers natuurlijk het liefst fysiek toegang te krijgen tot een nieuwe markt. Nu dat vanwege beperkingen rond corona vaak lastig is, biedt de tool ook alternatieve oplossingen.

“We adviseren ondernemers over digitale evenementen, waar je producten online kunt etaleren en direct in contact kunt komen met potentiële partners”

Zo adviseren we ondernemers over digitale evenementen waar zij hun producten online kunnen etaleren en direct in contact kunnen komen met een groot aantal potentiële partners. Als ondernemers niet zelf naar een land kunnen afreizen door afgekondigde reisbeperkingen, maken we het voor de ondernemer eenvoudiger om een lokale expert in te huren. Die kan ter plekke een netwerk opbouwen en contacten onderhouden in opdracht van de Nederlandse ondernemer.

Stroomversnelling

De digitale transformatie is vanwege het coronavirus in een stroomversnelling geraakt. Dit brengt landen gek genoeg dichter bij elkaar. Het biedt immers nieuwe mogelijkheden om op een simpele en snelle manier in contact te treden met buitenlandse zakenpartners. Fysieke grenzen zijn daarbij geen bottleneck. Uitgangspunt is de ambitie van de ondernemer. Met onze oplossingen moet hij voet aan de grond kunnen krijgen in zijn nieuwe markt, ondanks de coronacrisis. Wanneer dat lukt, geeft dat veel voldoening – ook voor mij als adviseur. Dat is immers waar je het voor doet.

Meer weten over het (digitaal) vinden van zakenpartners?

Onze adviseurs helpen je graag verder!

Pim Hollestelle
Adviseur Azië, RVO
Bent u tevreden over deze pagina?