Blog: Zorg voor een schone plek

Gepubliceerd op:
17 september 2021
Laatst gecontroleerd op:
17 maart 2022

Huisdieren hebben een schone plek nodig om in te leven. Dit is niet alleen belangrijk voor het dier, maar ook voor de mens. Een vuile omgeving kan zorgen voor ernstige problemen met de gezondheid. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Hygiëne voor het dier

Een schone omgeving voor het dier noemen we hygiënische huisvesting. Dit is een van de manieren om problemen met gezondheid te voorkomen. In een vuile omgeving verspreiden bacteriën en parasieten zich snel. Mijten en vlooien bijvoorbeeld. Deze kunnen zorgen voor huidproblemen bij mens en dier. Zorg daarom dat de hygiëne op orde is. Niet alleen de omgeving moet schoon zijn, ook de dierenmand.

Een droge plek om te liggen

Huisdieren hebben een droge plek nodig om te liggen. Wanneer het bijvoorbeeld veel regent, zorgen natte pootjes ervoor dat de mand vies wordt. Toch is het belangrijk om deze schoon en droog te houden. Bacteriën en schimmels houden van een vochtige en warme omgeving. Als de dierenmand nat is, krijgen ze de kans om te groeien.

Meer weten?

Bekijk alle informatie over de Wet dieren. En bekijk tips en informatie over verschillende soorten huisdieren op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren(LICG).

Bent u tevreden over deze pagina?