Blog: Zorg voor vers water

Gepubliceerd op:
1 juli 2021

Water is van levensbelang voor dieren. Zorg dat ze altijd water hebben en kunnen drinken als ze willen. Iedere dag, bij warm weer en bij koud weer.

Waarom is water zo belangrijk?

Net als een mens heeft een dier water nodig om te leven. Voldoende vers drinkwater zorgt ervoor dat een dier niet uitdroogt en dat alle lichaamsprocessen kunnen doorgaan. Water brengt ook voedingsstoffen verder door het lichaam. Daarnaast regelt het de temperatuur en zorgt het voor een gezonde vacht. Tip: Bied op meer dan één plaats vers water aan.

Water als het warm is

Denk bij warm weer ook aan een koele plek voor je dier. En laat je hond bijvoorbeeld lekker met water spelen. Gebruik daarbij geen ijskoud water. Daardoor trekken bloedvaten samen en wordt het nog moeilijker om lichaamswarmte kwijt te raken. Wil je meer weten over hoe je een dier koel kunt houden? Bekijk de informatie over Dieren en warmte op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG).

Water als het koud is

Ook in de winter blijft vers water van levensbelang voor je huisdier. Genoeg water zorgt ervoor dat hij zijn lichaamstemperatuur goed kan regelen. Let wel op de temperatuur van het water dat uit de kraan komt. Tijdens een strenge winter is kraanwater vaak ijskoud. Geef je dier liever lauw water. Bekijk meer tips en informatie over Huisdieren en winter op de website van het LICG.

Handige informatie

De dieren moeten de hele dag door voldoende kunnen drinken. Bij warm en bij koud weer. Op die manier blijft het dier gezond. Wist je dat er een wet is voor dieren? Bekijk alle informatie over de Wet dieren. Op de website van het LICG staat ook veel informatie over het houden en verzorgen van huisdieren.

Bent u tevreden over deze pagina?