Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

Filters weergeven

11 resultaten

(in 0,07 seconden)

 1. Energie-efficiencyverbetering bij kleine koffiebranders
  PDF document | 327,58 KB | 13 juli 2018

  Publicatienr. 2MJAP1175 Energie-efficiencyverbetering bij kleine koffiebranders november 2011. MJA3/ MEE Energie-efficiency convenant. Koffiebranders, Techniek. Stap 1: beperken van de energievraag koffiebrandproces .Het beter isoleren van de koffiebrandmachine en het voorverwarmen van de koffiebonen zijn bedrijfseconomisch interessant. Stap 2: omzetten van restwarmte uit het koffiebrandproces in bruikbare energie. De capaciteit van de restwarmte is te klein en hierdoor bedrijfseconomisch niet interessant om te gebruiken voor ruimteverwarming.

 2. Energie-efficiencyverbetering bij koffiebranders - restwarmte
  PDF document | 354,56 KB | 13 juli 2018

  Publicatie nr. 2MJAP1174 Energie-efficiencyverbetering bij koffiebranders november 2011, MJA3 en MEE Energie-efficiency convenant. Sector Koffiebranders. Techniek - restwarmte. stap 1. Het beter isoleren van de koffiebrandmachine en het voorverwarmen van de koffiebonen zijn bedrijfseconomisch interessant. Door een capaciteitsverhoging van 20 procent is het voorverwarmen van de koffiebonen, naast de energiebesparing, bedrijfseconomisch interessant. Stap 2: omzetten van restwarmte uit het koffiebrandproces in bruikbare energie Alle onderzochte installaties besparen energie. Economisch is restwarmte voor ruimteverwarming zowel energetisch als bedrijfseconomisch interessant. Stap 1: beperken van de energievraag koffiebrandproces. De warmte wordt met behulp van een warmtewisselaar en ventilator uit de afgassen van het koffiebrandproces onttrokken.

 3. Energie-efficiënter geur bestrijden bij koffiebranders - routekaart
  PDF document | 310,47 KB | 12 juli 2018

  Publicatie nr. 2MJAP1172 Energie-efficiënter geur bestrijden bij koffiebranders. MJA3/ MEE Energie-efficiency convenant. Koffiebranders - Routekaart Koffie. Als jarenlange en actieve deelnemer aan het MJA-convenant startte de koffiesector met een routekaart Koffie. Een thema van deze routekaart is het ‘efficiënt branden van koffie’. Daarom zijn drie haalbaarheidstudies bij koffiebranderijen uitgevoerd, vastgelegd in aparte factsheets: 1) ‘Energie-efficiëntieverbetering bij koffiebranders’ behandelt het optimaliseren van het volledige brandproces, 2) ‘Voorverwarmen van groene bonen’ en 3) ‘Efficiënte geuremissie van het brandproces’ zijn onderdelen van het volledige brandproces.

Pagina's

Service menu right