Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

Filters weergeven

13 resultaten

(in 0,09 seconden)

 1. 1,000 Talents Policy
  PDF document | 1,60 MB | 31 januari 2017

  De 1,000 Talents Policy is een van de belangrijkste manieren van de Chinese overheid om getalenteerde Chinezen uit het buitenland terug te halen. Deze getalenteerden moeten dan in China de innovatie stuwen. Meer dan 5,500 onderzoekers en zo’n 500 ondernemers en werknemers van innovatieve bedrijven zijn met een beloning tot € 2 miljoen terug gehaald naar China. Een analyse van publicaties van de eerste groep onderzoekers laat een hoge impact zien. De talenten komen vooral uit de USA, maar binnen de EU-27 is Nederland de tweede leverancier geworden. Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstellingen kunnen hiervan profiteren. Met de terugkeerders kan het wetenschappelijke netwerk tussen Nederland en de beste onderzoeksgroepen van China worden uitgebreid.

 2. Sino-Dutch Research Overview
  PDF document | 2,48 MB | 30 januari 2017

  Nederlands-Chinees onderzoek wordt het meest geciteerd van de top 10 grootste partners van China. China is aan een opmars bezig in impact, dat op dit tempo West Europees niveau zal bereiken na 2020. Het Nederlandse aandeel in internationale Chinees onderzoek is iets gegroeid. Maar Nederland blijft achter bij landen als Australië, de UK en USA. Aandeel vergroten betekent dat er meer met onbekendere universiteiten in second tier cities moet worden samengewerkt. Het is aan universiteiten en onderzoeksinstellingen hier een keuze in te maken. Bron: IA-netwerk China.

 3. Logistiek China
  PDF document | 750,37 KB | 29 oktober 2015

  Innovatie Attaché Netwerk China Dirk Jan Boudeling, Info: www.agentschapnl.nl/ia-netwerk blog: http://news.nost.org.cn/ Dit artikel geeft een overzicht van het landschap, het ecosysteem en de innovaties op het gebied van logis- tiek in China....

Pagina's

Service menu right