Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

 1. Doing business in Thailand
  PDF document | 1,34 MB | 25 januari 2019

  Rapport over zakendoen in Thailand van de Nederlandse ambassade in Bangkok. Het rapport geeft een overzicht van kansrijke sectoren zoals agri-food, tuinbouw, hernieuwbare energie, circulaire economie en transport en logistiek. Ook staat er een overzicht in van do's en don'ts in het land. (januari 2019)

 2. The Eastern Economic Corridor
  PDF document | 1,27 MB | 21 augustus 2018

  Rapport van de Nederlandse ambassade in Thailand over het ontwikkelingsproject de Eastern Economic Corridor (EEC). De Thaise overheid investeert de komende 5 jaar USD 50 miljard aan in de provincies Rayong, Chonburi en Chachoengsao. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven om hun activiteiten uit te breiden naar Thailand en de ASEAN-regio. De EEG is ontworpen om nieuwe industrieën aan te trekken en tegelijkertijd bestaande clusters zoals auto's, elektronica en petrochemische producten te upgraden. Daarnaast zijn grote infrastructurele projecten gepland om de corridor aantrekkelijker te maken voor investeringen en om de verbinding met het achterland van de ASEAN te verbeteren.

 3. Factsheet Automation and robotics in Thailand
  PDF document | 839,77 KB | 13 juli 2018

  Kansenrapport over automatisering en robotica van de Nederlandse ambassade in Thailand. Verwacht wordt dat het gebruik van robots in Thailand de komende jaren aanzienlijk stijgt, mede door sterke sectoren als de regionale auto-, elektronica & elektrische apparaten en voedselverwerkende industrieën en medische diensten.

 4. Factsheet Maritime Sector in Thailand
  PDF document | 2,14 MB | 09 januari 2018

  De Thaise maritieme sector is relatief klein in vergelijking met andere landen in de regio. Desalniettemin bestaan ​​er interessante zakelijke kansen. Deze Engelstalige factsheet beschrijft de kansen voor Nederlandse bedrijven in de maritieme sector in Thailand.

 5. Hi-Tech System&Materials in Thailand
  PDF document | 1,71 MB | 27 juli 2017

  Voor verdere groei van de Thaise economie zijn high-techsystemen en innovatie nodig. Thailand zoekt hiervoor actief naar buitenlandse expertise. Deze Engelstalige factsheet beschrijft de kansen voor Nederlandse bedrijven in de sector HTSM in Thailand.

 6. Factsheet Design Sector in Thailand
  PDF document | 1,79 MB | 07 juli 2017

  Thailand is de tweede economie van Zuidoost-Azië en heeft een open en export georiënteerd karakter. De groei van de middenklasse leidt tot een steeds grotere vraag naar designproducten. De Thaise overheid erkent het belang van de creatieve industrie en biedt allerlei interessante voordelen voor designers uit binnen- en buitenland.

 7. Tourism industry in Thailand
  PDF document | 3,75 MB | 05 juli 2017

  Toerisme is een van de belangrijkste economische sectoren van Thailand. Het land is een bekende toeristische bestemming voor reizigers uit de hele wereld. In 2016 werd een recordaantal van 32,6 miljoen bezoekers ontvangen. De komende jaren wordt verwacht dat het Land van de Glimlach zijn positie verder zal versterken. Dit biedt ook voor Nederlandse ondernemers veel kansen.

Pagina's

Verfijnen

Verfijnen met facetten

Service menu right