Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

Filters weergeven

37 resultaten

(in 0,13 seconden)

 1. Het Zwitserse start-up ecosysteem
  PDF document | 454,09 KB | 17 augustus 2018

  Rapport van de Nederlandse ambassade in Zwitserland over het start-up ecosysteem in het land. De Zwitserse overheid, financiers, bedrijven en andere organisaties besteden veel aandacht aan start-ups. Er zijn meer dan 150 initiatieven om het Zwitserse start-up ecosysteem te verbeteren. Het rapport geeft ondernemers een beeld van de Zwitserse start-up markt en signaleert mogelijke kansen voor Nederlandse bedrijven.

 2. Blockchain in Switzerland
  PDF document | 1,08 MB | 17 augustus 2018

  Rapport van de Nederlandse ambassade in Zwitserland over Blockchain. Blockchain-technologie gaat de komende jaren bestaande markten transformeren en mogelijk nieuwe creëren. Zwitserland beschikt over veel kennis en gunstige locaties voor blockchain-bedrijven. Het rapport is gebaseerd op literatuuronderzoek en interviews met mensen in het blockchain-veld. Het gaat in op mogelijke samenwerking tussen Nederland en Zwitserland op het gebied van blockchain en de kansen op de Zwitserse markt.

 3. Business opportunities E-mobility in Switzerland
  PDF document | 894,13 KB | 22 februari 2018

  Kansenrapport over elektrische voertuigen (EV's) in Zwitserland. Nederland loopt voor op Zwitserland op het gebied van E-mobility, maar de Zwitserse overheid wil flink investeren op dit gebied om de achterstand in te lopen. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven. Het rapport geeft een overzicht van de sector in beide landen, relevante organisaties en handelspartners.

 4. Kansendossier Circular Economy Zwitserland
  PDF document | 409,04 KB | 31 januari 2018

  Dit rapport beschrijft de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven in Zwitserland op het gebied van circulaire economie. Het bevat onder meer een activiteitenoverzicht, beschrijving van kansrijke sectoren en overzichten van relevante initiatieven, organisaties en bedrijven. Zwitserland is net als Nederland, nog diep geworteld in de fossiele economie. De mogelijke transitie naar een circulaire economie in Zwitserland zal anders gaan dan in Nederland. Circulaire initiatieven in Zwitserland zijn voornamelijk lokaal en daardoor kleinschaliger. Het land is een kennis, innovatie en technologie hub en staat structureel bovenaan internationale lijsten voor meest innovatieve landen. Hierdoor biedt Zwitserland grote potentie voor de ontwikkeling van een circulaire economie. Zwitserland kijkt daarbij graag naar de Nederlandse aanpak.

 5. Het Zwitserse start-up ecosysteem 2017
  PDF document | 520,85 KB | 05 april 2017

  Het Zwitserse ecosysteem voor start-ups heeft unieke voordelen die deze markt interessant maken. De focus op kwaliteit en lange termijn, de politieke en economische stabiliteit, de hoog opgeleide arbeidsmarkt, de centrale geografische ligging en de goed ontwikkelde infrastructuur zijn kenmerkend. Bron: Nederlandse ambassade Zwitserland.

Pagina's

Verfijnen

Verfijnen met facetten

Service menu right