Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

Filters weergeven

39 resultaten

(in 0,13 seconden)

 1. Artificial Intelligence Holland Innovation Network Special
  PDF document | 10,96 MB | 07 november 2018

  In dit themanummer van het IA-netwerk worden de internationale trends en ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie besproken. De volgende landen komen hierbij aan bod: Nederland, Verenigde Staten, China, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Brazilië, Taiwan, India, Japan, Rusland, Turkije en Singapore.

 2. A brief introduction to the Animal Husbandry Industry in Liaoning Province
  PDF document | 1,27 MB | 28 april 2017

  Het marktrapport 'A brief introduction to the Animal Husbandry Industry in Liaoning Province' biedt informatie over de ontwikkelingen in de veeteelt sector in de provincie Liaoning. Het rapport beschrijft kansen voor Nederlandse bedrijven, belangrijke organisaties en toonaangevende spelers op de markt. Bron NBSO Dalian.

 3. 1,000 Talents Policy
  PDF document | 1,60 MB | 31 januari 2017

  De 1,000 Talents Policy is een van de belangrijkste manieren van de Chinese overheid om getalenteerde Chinezen uit het buitenland terug te halen. Deze getalenteerden moeten dan in China de innovatie stuwen. Meer dan 5,500 onderzoekers en zo’n 500 ondernemers en werknemers van innovatieve bedrijven zijn met een beloning tot € 2 miljoen terug gehaald naar China. Een analyse van publicaties van de eerste groep onderzoekers laat een hoge impact zien. De talenten komen vooral uit de USA, maar binnen de EU-27 is Nederland de tweede leverancier geworden. Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstellingen kunnen hiervan profiteren. Met de terugkeerders kan het wetenschappelijke netwerk tussen Nederland en de beste onderzoeksgroepen van China worden uitgebreid.

 4. Sino-Dutch Research Overview
  PDF document | 2,48 MB | 30 januari 2017

  Nederlands-Chinees onderzoek wordt het meest geciteerd van de top 10 grootste partners van China. China is aan een opmars bezig in impact, dat op dit tempo West Europees niveau zal bereiken na 2020. Het Nederlandse aandeel in internationale Chinees onderzoek is iets gegroeid. Maar Nederland blijft achter bij landen als Australië, de UK en USA. Aandeel vergroten betekent dat er meer met onbekendere universiteiten in second tier cities moet worden samengewerkt. Het is aan universiteiten en onderzoeksinstellingen hier een keuze in te maken. Bron: IA-netwerk China.

 5. Overview Chemie november 2016
  PDF document | 1,91 MB | 23 november 2016

  Op 3 november 2016 werd een themabijeenkomst in Utrecht over Internationaal Innoveren in de chemie gehouden. De nadruk lag op de thema’s: analytische wetenschap & technologie, biobased economy, katalyse, materialen en / of procestechnologie. Naar aanleiding hiervan is een publicatie Overview Chemie uitgebracht waarin de thema’s worden beschreven. Bron: IA-netwerk.

 6. Overview Dutch Chinese Engineering Technology Research
  PDF document | 465,76 KB | 12 juli 2016

  China profiteert het meest van gedeeld onderzoek met Nederland in de onderzoeksvelden Engineering en Technology. Chinese universiteiten kiezen strategisch bij samenwerking. China is Nederland aan het inhalen. Engineering en Technology is China’s grootste onderzoeksgebied, kwalitatief een van de beste. Het aantal publicaties uit China is bijna verdubbeld van 2010 tot 2015. Het Nederlandse aandeel neemt af. Er zijn al onderzoeksgebieden en universiteiten waar China het kwalitatief beter doet dan Nederland. Lees meer in dit rapport. Bron: IA-netwerk China.

 7. Mijbouwindustrie in China 2016
  PDF document | 89,55 KB | 08 juni 2016

  China is ‘s werelds grootste producent van kolen, goud en zeldzame mineralen. Naast productie, is China ook een grote consument van mijnbouwproducten. Dit rapport beschrijft de belangrijke spelers binnen de branche, de rol van de overheid, actuele ontwikkelingen en kansen voor buitenlandse organisaties. Verder geeft dit rapport een overzicht van evenementen gerelateerd aan de mijnbouwindustrie. Bron: IA-netwerk China

Pagina's

Verfijnen

Verfijnen met facetten

Service menu right