Service menu right

Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

Filters weergeven

3 resultaten

(in 0,08 seconden)

 1. Overview Chemie november 2016
  PDF document | 1,91 MB | 23 november 2016

  Op 3 november 2016 werd een themabijeenkomst in Utrecht over Internationaal Innoveren in de chemie gehouden. De nadruk lag op de thema’s: analytische wetenschap & technologie, biobased economy, katalyse, materialen en / of procestechnologie. Naar aanleiding hiervan is een publicatie Overview Chemie uitgebracht waarin de thema’s worden beschreven. Bron: IA-netwerk.

 2. Green tech en biomassa evenementen geven inzicht in lange termijn plannen voor Maleisië
  PDF document | 303,14 KB | 11 november 2016

  De Nederlandse ambassade in Maleisië en een aantal bedrijven met expertise in het verwaarden van (palmolie) biomassa bezochten begin oktober twee green tech en biomassa events in Kuala Lumpur. Deze evenementen gaven inzicht in de toekomstplannen van Maleisië op het gebied van duurzame ontwikkeling.

 3. Verduurzamen reststromen van oliepalmbiomassa in Maleisie
  PDF document | 552,83 KB | 20 oktober 2016

  Wanneer je over Maleisië vliegt, valt het meteen op: rijen palmbomen zo ver als je kunt kijken. Voor het winnen van de kostbare landbouwgrond en voor het aanleggen van deze palmolieplantages zijn grote delen land ontbost. In periodes van droogte leidt de ‘slash-and-burn’-methode tot ernstige overlast van luchtverontreiniging. Maar de palmolie-industrie is – mede onder druk van de internationale gemeenschap – stapje voor stapje aan het verduurzamen.