Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

Filters weergeven

13 resultaten

(in 0,08 seconden)

 1. Artificial Intelligence Holland Innovation Network Special
  PDF document | 10,96 MB | 07 november 2018

  In dit themanummer van het IA-netwerk worden de internationale trends en ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie besproken. De volgende landen komen hierbij aan bod: Nederland, Verenigde Staten, China, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Brazilië, Taiwan, India, Japan, Rusland, Turkije en Singapore.

 2. Adaptatie van vergrijzing in stedelijke planning in Singapore Article MSMH
  PDF document | 152,13 KB | 10 oktober 2016

  In 2030 zal naar verwachting een op de vier Singaporezen boven de 65 zijn. Ouder worden is daarom een belangrijk onderwerp bij de Singaporese overheid. Het verbeteren van toegankelijkheid is een terugkerend onderwerp in diverse nationale plannen. Bijvoorbeeld in het ‘Action Plan for Successfull Ageing’ dat in augustus 2015 is uitgebracht. Gebouwen, publieke ruimtes en infrastructuur moeten aangepast worden zodat ouderen actief onderdeel van de maatschappij kunnen blijven (active ageing). Naast gewone aanpassingen aan gebouwen en infrastructuur is ook veel aandacht voor het inzetten van technologisch vernieuwende oplossingen om dit mogelijk te maken. Bron: IA-netwerk

 3. Ageing and Integrated Care in the Netherlands and Singapore: shared challenges, different journeys – a conference report
  PDF document | 173,36 KB | 05 augustus 2016

  In april 2016 organiseerde het IA-netwerk in Singapore een seminar over ageing & integrated care tijdens een healthcare missie vanuit Nederland naar Singapore. Het seminar ging over de vergrijzende samenleving, uitdagingen voor Singapore en Nederland, inzetten van technologieën, educatie en de rol van innovatie. Zoe Lim was aanwezig bij het seminar en schreef een artikel waarin zij de situatie in Singapore en Nederland vergelijkt. Bron: IA-netwerk Singapore.

 4. Preventie en management van diabetes in Singapore
  PDF document | 169,62 KB | 19 juli 2016

  Diabetes is een groeiend probleem in Singapore. Singapore heeft van de ontwikkelde landen – op de Verenigde Staten na – het hoogste percentage diabetespatiënten ter wereld. Diabetes type 2 kost Singapore meer dan 1 miljard Singapore dollar per jaar. Verwacht wordt dat door de vergrijzende samenleving en veranderende leefstijl de kosten gaan stijgen. In dit artikel leest u hoe de overheid dit groeiende probleem gaat aanpakken. Bron: IA-netwerk Singapore

 5. Gezondheidszorg van Singapore in kaart.
  PDF document | 197,75 KB | 19 juli 2016

  De gezondheidszorg in Singapore heeft zich enorm ontwikkeld de afgelopen 50 jaar. De ontwikkelingen in Nederland komen overeen met demografische veranderingen in Singapore. Dit geeft ruimte voor samenwerking in onderzoek en ook voor innovatieve producten, voornamelijk gericht op de vergrijzende bevolking. (Bron: IA-Netwerk Singapore)

Pagina's

Verfijnen

Verfijnen met facetten

Service menu right