Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

Filters weergeven

4 resultaten

(in 0,08 seconden)

 1. Report Cruise Terminals Central America
  PDF document | 841,57 KB | 20 maart 2018

  Rapport over de cruisesector in Midden-Amerika. Met het tropische klimaat is de regio een populaire bestemming voor cruises. In 2015 namen ongeveer 1,35 miljoen mensen een cruise met stops in Midden-Amerika. De sector in de regio is sterk verbonden met de Amerikaanse economie, omdat Noord-Amerikanen meer dan de helft van de passagiers uitmaken.

 2. The Seaports of Central America
  PDF document | 1,01 MB | 20 maart 2018

  Rapport over de uitdagingen en investeringskansen in 12 grote havens in Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua en Costa Rica. De landen hebben een geografisch voordeel doordat ze havens aan de Atlantische- en aan de Stille Oceaan hebben. Ook liggen ze in de buurt van het Panamakanaal. De havens in de regio staan voor verschillende uitdagingen. Slechte infrastructuur veroorzaakt hoge logistieke kosten. Veel poorten zijn relatief oud en de douane vormt een obstakel voor de ontwikkeling van goedkoop en efficiënt transport.

 3. Kansen voor Nederlandse watersector in Nicaragua
  PDF document | 2,39 MB | 25 april 2016

  Rapport uit 2016 over de studie "Water business development study for Guatemala and Nicaragua". Dit rapport beschrijft de kansen in Nicaragua voor de Nederlandse watersector. De studie bestrijkt een breed spectrum van de sector, waaronder de verwerking van afvalwater, waterbeheer voor de landbouw en het beheersen van overstromingsrisico's. De studie vond plaats op verzoek van de Nederlandse ambassade in Costa Rica.

Service menu right