Service menu right

Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

Filters weergeven

13 resultaten

(in 0,12 seconden)

 1. profile of Panamanian traveler 2019
  PDF document | 1,26 MB | 02 augustus 2019

  This is a report about the profile of Panamanian international travelers focused at the Dutch Caribbean of the Kingdom of the Netherlands. It serves as an overview of the foreign Panamanian travel market and attempts to showcase the different trends and insights of the recent years.

 2. Aviation sector in Panama
  PDF document | 451,31 KB | 07 februari 2019

  Kansenrapport van de Nederlandse ambassade in Panama Stad over de luchtvaarsector in Panama. De luchtvaartsector is sterk ontwikkeld in het land en breidt de komende jaren verder uit. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven. (januari 2019)

 3. International financial institutions in Panama
  PDF document | 3,34 MB | 04 februari 2019

  Dit rapport bevat een overzicht van financiële instituten (IFI's) in Panama. Het doel van dit rapport is om kansen te identificeren voor Nederlandse ondernemers. De focus ligt op de sectoren: mater, maritiem, (agro) logistiek en duurzaamheid. Het rapport is ook interessant voor andere sectoren omdat er algemene richtlijnen worden besproken met betrekking tot het bijhouden en winnen van publieke tenders.

 4. Panama Resilience Strategy
  PDF document | 691,95 KB | 30 oktober 2018

  Kort kansenrapport van de Nederlandse ambassade in Panama. Panama City is een van de steden van het 100 Resilient Cities-programma van de Rockefeller Foundation die een Resilience-strategie ontwikkelt en implementeert. Dit rapport benoemt de zakelijke kansen voor Nederlandse bedrijven die deze strategie kan opleveren. (oktober 2018)

 5. Logistics-report-Panama-2018
  PDF document | 1,10 MB | 21 augustus 2018

  In het rapport 'Logistics in Panama ; challenges and opportunities' wordt actuele informatie over de logistieke sector in Panama en investeringsmogelijkheden in deze sector aangeboden. Het rapport bevat onder meer een beschrijving van huidige en toekomstige trends. Dit rapport is uitgegeven in juni 2018 door de Nederlandse ambassade in Panama.

 6. Water Sector in Panama
  PDF document | 1,04 MB | 06 augustus 2018

  Rapport van de Nederlandse ambassade in Panama over de uitdagingen in de watersector van het land en de kansen die dit biedt voor Nederlandse bedrijven. Basisvoorzieningen voor drinkwater en sanitaire voorzieningen ontbreken in niet-stedelijke gebieden en de waterschaarste gaat de komende jaren toenemen. Ten slotte is Panama het land met de meeste waterconsumptie per hoofd van de bevolking in Latijns-Amerika.

 7. Report Cruise Terminals Central America
  PDF document | 841,57 KB | 20 maart 2018

  Rapport over de cruisesector in Midden-Amerika. Met het tropische klimaat is de regio een populaire bestemming voor cruises. In 2015 namen ongeveer 1,35 miljoen mensen een cruise met stops in Midden-Amerika. De sector in de regio is sterk verbonden met de Amerikaanse economie, omdat Noord-Amerikanen meer dan de helft van de passagiers uitmaken.

 8. Agriculture in Panama
  PDF document | 1,01 MB | 09 maart 2018

  Rapport over de uitdagingen en kansen in de agrarische sector in Panama. De landbouwproductie bestaat voornamelijk uit granen, fruit en groenten. Ook produceert het land koffiebonen van hoge kwaliteit. De juiste technieken om te anticiperen op klimaatomstandigheden ontbreken vaak. Logistieke diensten om producten te transporteren zijn onderontwikkeld, met hoge verliezen na de oogst als gevolgd. Landbouwgrond is niet niet efficiënt verdeeld en de toepassing van technologie is traag. Deze uitdagingen creëren kansen voor Nederlandse bedrijven, gezien de positie van Nederland als koploper in agro (logistieke) technologieën. Er wordt expertise gevraagd voor het opleiden van boeren en het bijdragen aan de ontwikkeling tot een voedselhub.

Pagina's

Verfijnen

Verfijnen met facetten