Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

Filters weergeven

36 resultaten

(in 0,11 seconden)

 1. Programme iHORT HUB
  PDF document | 519,84 KB | 22 november 2018

  Programma voor iHORT HUB, behorend bij de informatiebijeenkomst innovatieve land- en tuinbouw in Canada. Pdf, Engelstalig.

 2. Chemistry industry in Canada
  PDF document | 184,85 KB | 24 november 2016

  Canada biedt kansen voor de Nederlandse Topsector Chemie. Dit volgt uit een analyse van het diplomatieke netwerk van Nederland in Canada aan de hand van de Nederlandse Kennis en Innovatie Agenda. Samen met het Innovatie Attaché Netwerk in Washington en Boston wordt de komende jaren verder gekeken hoe de Nederlandse topsector op het gebied van innovatie, onderzoek en ontwikkeling kan worden verbonden aan hun counterparts in Canada. In dit artikel worden relevante ontwikkelingen belicht op het gebied van polymeren, bio-energie, “Canadian light source” en katalyse. Bron: IA-Netwerk Canada - Ottawa.

 3. Canada 26 mei t/m 4 juni 2015
  PDF document | 5,26 MB | 02 november 2016

  Deze economische missie naar Toronto en Vancouver, geleid door minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Gericht op de sectoren water, bodem, stadsplanning, agrifood en tuinbouw. Parallel aan het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Canada.

 4. Lucht- en ruimtevaartindustrie Canada
  PDF document | 186,46 KB | 15 juni 2016

  De lucht- en ruimtevaart industrie is een innovatieve branche in Canada. Er liggen grote internationale uitdagingen op het gebied van groener en veiliger vliegen. Ook worden nieuwe materialen en composieten ontwikkeld. Nederland is qua kennis en prioriteiten bij onderzoek en toepassing van bijvoorbeeld micro- en nanotechnologie een interessante partner voor Canada. De sector verdient meer aandacht vanuit Nederland dan het tot nu toe krijgt. Meer over de lucht- en ruimtevaartindustrie leest u in dit artikel. Bron: IA-netwerk Canada

 5. Geomatica in Canada
  PDF document | 518,58 KB | 07 juni 2016

  Canada wordt beschouwd als hét geomaticaland. De techniek is mede in Canada ontwikkeld en wordt toegepast voor het beheer van natuurlijke grondstoffen. Canada ontwikkelde onder andere GIS, airborne lidar, commerciële airborne radar, de eerste goedkope satellietontvangststations en operationele radar satelliet. Geomatica is een containerbegrip van vijf verschillende disciplines: carthography, engineering, GIS, remote sensing, surveying. Canada neemt deel aan ESA en heeft een goed ontwikkelde ruimtevaartindustrie met aardobservatiesensoren als Radarsat. De data wordt door diverse Nederlandse partijen gebruikt (bijvoorbeeld voor het opzetten van een open data bestand met informatie over de Nederlandse bodem en monitoring van bodembeweging). Bron: IA-netwerk Canada

Pagina's

Verfijnen

Verfijnen met facetten

Service menu right