Service menu right

Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

Filters weergeven

6 resultaten

(in 0,10 seconden)

 1. Connect with the Midwest. ‘Smart City’ trends and opportunities for collaboration.
  PDF document | 1,12 MB | 20 december 2017

  Stedelijke functies worden ‘verslimd’ in zowel Nederland als het Middenwesten van de Verenigde Staten. Dit proposition paper brengt ontwikkelingen in kaart rondom informatietechnologie, mobiliteit & transport, (klimaat-)adaptatie, energie & water, de bebouwde omgeving en voedsel. Veel steden in de Midwest hebben de ambitie om volwaardige Smart Cities te worden. Dit gaat gepaard met tal van interessante ontwikkelingen, uiteenlopend van 5G-connectiviteit in Indianapolis tot duurzame bebouwing in Chicago. Samenwerking in dit domein biedt tal van kansen die in dit rapport op rij worden gezet.

 2. Wetskills water challenge
  PDF document | 711,99 KB | 14 juli 2016

  Dertien Nederlandse en Amerikaanse studenten met verschillende achtergronden bedenken samen in teams innovatieve oplossingen vooor Boston’s klimaatproblemen. Lees meer in dit verslag. Bron IA-netwerk Boston

 3. Nieuwe toepassingen voor NASA geodata en modellen
  PDF document | 1,08 MB | 09 juni 2016

  Met behulp van het 'Applied Science Program' zorgt NASA dat de NASA Earth geodata en modellen gebruikt worden bij belangrijke beslismomenten. Het programma bestaat uit vijf thema’s waarbij NASA een spectrum aan toegepast wetenschappelijk onderzoek doet en financiert. In dit artikel staan enkele voorbeelden van lopend onderzoek waarbij nationale en internationale samenwerking belangrijk is. Dit schept ook kansen voor deelname door Nederlandse instellingen. Bron: IA-netwerk Verenigde Staten

 4. Overstromingen in Houston
  PDF document | 93,29 KB | 03 mei 2016

  Binnen een jaar tijd is Houston, Texas meerdere keren getroffen door ernstige overstromingen. Dit artikel beschrijft de situatie en geeft aan dat Nederlandse expertise op het gebied van watermanagement uitkomst kan bieden bij het bestrijden van overstromingen. Bron: NBSO Houston.

 5. Waterverontreiniging in de VS
  PDF document | 204,64 KB | 27 augustus 2015

  Informatie over waterverontreiniging in de Verenigde Staten. Niet alleen industriële lozingen, ook agrarische afvloei en de toename van farmaceutische middelen (medicijnen en cosmetica) in het afvalwater zorgen voor gezondheidsrisico’s. Bron: IA-netwerk.

 6. Drinkwateronderzoek VS
  PDF document | 524,17 KB | 25 augustus 2015

  Overzicht van universiteiten met drinkwateronderzoek, mogelijkheden om onderzoek te financieren en watertechnologieclusters en -initiatieven in de VS. Bron: IA-netwerk.