Service menu right

Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

Filters weergeven

23 resultaten

(in 0,09 seconden)

 1. Trends in de Britse fruitmarkt
  PDF document | 415,17 KB | 04 november 2016

  Het Verenigd Koninkrijk is na Duitsland de tweede exportbestemming van fruit uit Nederland. In 2015 exporteerde Nederland voor €385 miljoen aan vers en gedroogd fruit naar het VK. Dit is ongeveer 10% van de totale Nederlandse export van fruit. Nederland functioneert voor het VK als een belangrijke draaischijf voor de fruithandel. Lees meer hierover in dit marktrapport.

 2. Egypte springplank voor handel naar Midden-Oosten en Azie
  PDF document | 344,54 KB | 04 november 2016

  Egypte is een van de grootste producenten en exporteurs van sinaasappelen wereldwijd. Ook op de Europese markt wordt de Egyptische citrus steeds belangrijker. Het land kenmerkt zich door een strategische positie. In dit deel van de wereld is zij de enige grote producent van betekenis en heeft een comparatief voordeel voor export naar het Midden Oosten, Rusland en Azië. Markten die van oudsher op grote schaal citrus en citrusproducten importeren. Lees meer hierover in dit marktrapport.

 3. Chili kent krachtige fruitsector
  PDF document | 307,03 KB | 04 november 2016

  Chili is de belangrijkste producent en exporteur van fruit van het zuidelijk halfrond. Het land is wereldleider in de export van tafeldruiven, pruimen en blauwe bessen. Ook appel, kers, kiwi en perzik zijn belangrijk. Lees meer over de Chileense fruitsector in dit marktrapport.

 4. Zuid-Afrika fruitsector
  PDF document | 352,73 KB | 04 november 2016

  Nederland is al vele jaren de grootste importeur van citrus, tafeldruiven, appels, mango's en avocado' s. Na aankomst in de Rotterdamse haven en de fruithandel in Barendrecht vindt het fruit zijn weg naar de Europese markten en ver daarbuiten. Gek genoeg biedt de Zuid-Afrikaanse markt ook kansen voor Nederlands fruit. Lees meer hierover in dit marktrapport.

 5. Portugese overheid ziet fruitsector als prioriteit
  PDF document | 336,84 KB | 04 november 2016

  De groenten- en fruitsector in Portugal wordt door de regering gezien als prioriteit. Doelstelling is de omzet tot 2020 te verhogen naar €2 miljard. De verwachting is een toename van productie en export. De vraag naar dopvruchten, en dan voornamelijk amandelen en pistachenoten, groeit. Ook de productie van zachtfruit blijft groeien. Lees meer over de sector in dit marktrapport.

 6. Marokkaanse mandarijn
  PDF document | 413,73 KB | 04 november 2016

  De citrusproductie: hand- en perssinaasappelen, mandarijnen en clementines, beslaat ruim 90.000 ha en levert een productie van ruim 2.200.000 ton. De citrusproductie heeft de afgelopen twee decennia een sterke groei doorgemaakt. Lees meer over de sector in dit marktrapport.

 7. Argentinie moet door de zure appel heen bijten
  PDF document | 351,16 KB | 04 november 2016

  Het gaat slecht in de Argentijnse fruitsector. Heel slecht. Sommige bedrijven staan dicht bij een faillissement. Diverse – vooral macro-economische - oorzaken lagen de afgelopen jaren ten grondslag aan de huidige crisis. Investeringen in verdere automatisering zijn nodig, net als de aanplant van nieuwe variëteiten. Twee terreinen waarin Nederland sterk is. Lees meer in dit marktrapport.

Pagina's