Service menu right

Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

 1. Growing STI cooperation NL and Brazil.pdf
  PDF document | 235,62 KB | 04 september 2020

  Dit artikel geeft inzicht in de groei van de wetenschappelijke samenwerking tussen Nederland en Brazilië over het afgelopen decennium, op basis van een bibliometrische analyse van gezamenlijke publicaties. Brazilië is een van de belangrijkste wetenschappelijke partners, vergeleken met andere Latijns-Amerikaanse en BRICS landen. Bron: IA-netwerk Brazilië.

 2. 5G in Brazil - the state of affairs
  PDF document | 107,27 KB | 05 september 2019

  Dit artikel beschrijft de stand van zaken als het gaat om de ontwikkeling en invoering van 5G in Brazilië. Brazilië bereidt zich voor om 5G-frequenties te veilen. Intussen voert het land pilotprojecten uit en lanceert programma’s om deze sector te stimuleren. Dit levert verschillende uitdagingen en kansen op voor Nederlandse bedrijven. Brazilië werkt in dit kader ook samen met de EU.

 3. Small and Medium-sized Enterprises in Brazil
  PDF document | 505,45 KB | 28 maart 2019

  This article presents the main policies for Small and Medium-sized Enterprises in general and more specific in the area of innovation. Brazil has policies and programs on national, state and municipal level besides the initiatives from other (semi-)private organizations and institutions. There are several means of business support for Brazilian SMEs and financial stimulation such as grants or loans. Doing business in Brazil is not easy and a partnership with a local company can be beneficial to both parties involved.

 4. Fintech in Brazil
  PDF document | 292,16 KB | 26 maart 2019

  Dit artikel beschrijft de fintech sector in Brazilië; de belangrijkste activiteiten en voorbeelden van bedrijven die momenteel in fintech actief zijn.

 5. IoT and Networking Technology in Brazil
  PDF document | 557,80 KB | 03 mei 2018

  Networking technologie is een belangrijke ontwikkeling, waarbij 5G een grote rol gaat spelen. Brazilië heeft aangegeven het 5G netwerk in hetzelfde tempo uit te willen rollen als ontwikkelde landen en hiermee een goede infrastructuur voor Smart Industries te neer te zetten. Dit document geeft meer informatie over de ontwikkeling van strategieën door Brazilië en de kansen voor ondernemers. Bron: IA-netwerk Brazilië.

 6. Highlights MedTech sector in Brazil
  PDF document | 91,12 KB | 03 mei 2017

  Een overzicht van de Braziliaanse MedTech sector en de relatie met Nederland. Ook aandacht voor belangrijke ontwikkelingen en spelers in onderzoek en innovatie, onder meer rondom lab-on-a-chip, microfluids en Hospitalar Fair & Forum. Bron: IA-netwerk Brazilië.

Pagina's