Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

Filters weergeven

19 resultaten

(in 0,06 seconden)

 1. Singapore brengt onderzoekswereld in membraantechnologie bijeen
  PDF document | 84,40 KB | 16 juni 2017

  Van 26 tot 28 april 2017 vond de ‘Engineering with Membranes 2017’ plaats, een conferentie over ontwikkelingen in membraantechnologie. Er werd onder meer gesproken over ontzilting, nutriëntenterugwinning, moleculaire scheiding, membraanvervuiling, gasscheiding en voorbehandeling. Ook was er aandacht voor kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen. Bron: IA-netwerk Singapore.

 2. Waterbesparende technologieën maken kans in Singapore
  PDF document | 52,87 KB | 04 april 2017

  Innovatieve technologieën die het gebruik van water verminderen hebben kansen in Singapore. Als klein eiland zonder natuurlijke hulpbronnen wil Singapore voor 2060 volkomen zelfvoorzienend zijn voor wat betreft de wateraanlevering. Daarvoor zijn zowel waterzuiveringstechnologieën nodig, als efficiënt gebruik van water. Bron: IA-netwerk Singapore

 3. De Circulaire Economie gaat van start in Singapore
  PDF document | 344,59 KB | 28 februari 2017

  Nederland is bij uitstek geschikt voor de overgang naar een circulaire economie door haar intensieve benutting van het landoppervlak. De circulaire economie functioneert namelijk het beste waar grondstof- en reststromen vanwege korte afstanden gemakkelijk uitwisselbaar zijn, aldus een analyse van het Planbureau voor de Leefomgeving. Ook in Singapore is het streven om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Om de transitie naar een circulaire economie in Singapore te faciliteren besteden de innovatie attachés op Nederlandse ambassade aandacht aan het stimuleren van onderzoekssamenwerkingen. We nodigen Nederlandse bedrijven en onderzoekers uit om samen uw kansen in Singapore te verkennen.

 4. Innovatiesamenwerking havenautoriteiten Singapore en Rotterdam
  PDF document | 175,83 KB | 22 februari 2017

  Singaporese Maritime and Port Authority en Havenbedrijf Rotterdam tekenden op 20 april 2015 een Memorandum of Understanding. Hierin spreken beide partijen af kennis te delen op het gebied van havendienstverlening, LNG bevoorrading, duurzame scheepvaart en havenoptimalisatie. Dit artikel geeft een overzicht van de projecten die onderdeel zijn van de samenwerking.

Pagina's

Service menu right