Service menu right

Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

Filters weergeven

23 resultaten

(in 0,14 seconden)

 1. Artificial Intelligence Holland Innovation Network Special
  PDF document | 10,96 MB | 07 november 2018

  In dit themanummer van het IA-netwerk worden de internationale trends en ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie besproken. De volgende landen komen hierbij aan bod: Nederland, Verenigde Staten, China, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Brazilië, Taiwan, India, Japan, Rusland, Turkije en Singapore.

 2. Nederland gaat aan de waterstof Japan doet mee
  PDF document | 736,35 KB | 31 juli 2018

  Een Japanse waterstofdelegatie brengt begin oktober 2018 een bezoek aan ons land. Net als Nederland is Japan voorloper op gebied van de energietransitie. Het land van de rijzende zon heeft de realisering van de waterstofeconomie dan ook hoog in het vaandel staan. Hier liggen kansen voor Nederlandse ondernemers. Bron IA-netwerk

 3. Japanse FinTech markt biedt kansen
  PDF document | 251,16 KB | 26 juni 2018

  Veel traditionele Japanse financiële instellingen hebben financieel-technologische (FinTech) innovaties lang als een bedreiging voor de financiële sector gezien. Inmiddels zien banken en verzekeraars wel de noodzaak FinTech oplossingen. Zij zijn in de tussentijd internationaal achterop geraakt en hebben een inhaalslag ingezet. De Nederlandse ambassade in Tokio ziet om die reden onbenut potentieel in deze sector.

 4. Automotive Japan
  PDF document | 337,62 KB | 27 maart 2017

  De Japanse auto-industrie kent een jaaromzet van ongeveer 450 miljard euro. Premier Abe wil zelfrijdende auto’s en andere Smart Mobility gereed hebben voor het olympisch jaar 2020. Om dit te realiseren gaat vanaf september een grootschalig proefproject van start voor zelfrijdende auto’s op openbare wegen. Daarnaast heeft Toyota eind vorig jaar de eerste twee waterstofbussen verkocht aan Tokyo Metropolitan Government (TMG). In het olympisch jaar zullen er 100 van deze bussen rondrijden in Tokio. Bron: IA-netwerk Japan

 5. Drukbezocht Japan-NL cybersecurity symposium in Tokio
  PDF document | 270,35 KB | 25 januari 2017

  Nederland en Japan zijn toonaangevend op ICT toepassingen. Koploper zijn brengt naast kansen ook risico’s met zich. Dat bewijst de toenemende aandacht voor het belang van cybersecurity, en beschermen van kritieke informatie. Tijdens een drukbezocht Symposium in Tokio, geopend door SGEZ Maarten Camps, bespraken Japanse en Nederlands experts en beleidsmakers de gemeenschappelijke uitdagingen, oplossingen en kansen. Bron: IA-netwerk Tokio.

 6. Nederland en Japan gaan samenwerken voor mariene energie
  PDF document | 406,61 KB | 30 november 2016

  Nederland en Japan zijn voorlopers op gebied van mariene energie. Er liggen goede kansen voor Nederland in Japan, dat sinds de kernramp in Fukushima veel aandacht heeft voor energie uit de grote oceaangebieden die het land omringen. Samenwerking met hightech grootmacht Japan kan ook leiden tot kostenreductie en snellere implementatie van deze vorm van energie. Bron: Innovatie Attaché Tokio.

 7. Japan leert over e-Health in Nederland
  PDF document | 620,74 KB | 30 november 2016

  Nederland is een innovatief land waar het gaat om implementatie van ICT in de gezondheidszorg. Ook in Japan groeit dat bewustzijn. Tijdens de economische missie onder leiding van Minister Schippers aan Japan was veel aandacht voor de visie van o.a. NiCTIZ en Philips. Bron: Innovatie Attaché Tokio.

 8. Japan en Nederland partners in sportonderzoek en –innovatie
  PDF document | 487,40 KB | 29 november 2016

  Op weg naar de Olympische Spelen van Tokio in 2020 versterken Nederland en Japan de banden. Minister Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) tekende een bilaterale overeenkomst om de samenwerking op het gebied van sportonderzoek en -innovatie verder te intensiveren. Ook gaat de Universiteit Utrecht samenwerken met de Tsukuba University. De nationale kennisagenda Sport richt zijn internationale blik nadrukkelijk op de Olympische route naar (en voorbij) Tokyo2020. Bron: Innovatie Attaché Tokio.

Pagina's

Verfijnen

Verfijnen met facetten