Service menu right

Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

Filters weergeven

9 resultaten

(in 0,12 seconden)

 1. Sector Study Urban Energy Belgium
  PDF document | 1,55 MB | 28 juni 2019

  België moet minder afhankelijk worden van op koolstof gebaseerde energieproductie. Geleidelijke eliminatie van alle kerncentrales is voorzien in 2025. Het aandeel productie van hernieuwbare energie in de energiemix ligt rond de 10% en moet tegen 2020 stijgen tot 13%. De inzet van innovatieve en duurzame energieproductie en een slimme en flexibele infrastructuur voor energietransport is een must. Deze Engelstalige studie geeft een overzicht van het zakelijke potentieel voor Nederlandse bedrijven op de Belgische energiemarkt.

 2. Ontwikkeling van power-to-gas in Duitsland
  PDF document | 92,20 KB | 27 maart 2017

  Het aandeel hernieuwbare energie in Duitsland stijgt ieder jaar. Bij de productie van wind- en zonne-energie zijn er momenten waarop er meer duurzame elektriciteit wordt geproduceerd dan het net kan afnemen. Power-to-gas kan een rol spelen bij het nuttig gebruik maken van deze elektriciteitsoverschotten en zo het energiesysteem verduurzamen. Bron: IA-netwerk Duitsland

 3. Ierse markt voor getijden- en golfenergie
  PDF document | 621,98 KB | 13 maart 2017

  De Ierse wateren zijn zeer geschikt voor het testen en verder ontwikkelen van getijden- en golfenergie. Dit rapport geeft een overzicht van de Ierse markt voor getijden- en golfenergie en gaat in op het beleid, de financiering en belangrijke actoren. Daarnaast tips voor marktbenadering en zakendoen. Bron: Nederlandse Ambassade in Dublin.

 4. Sectorschets Geotermal Engergy NBSO Izmir
  PDF document | 243,07 KB | 01 maart 2017

  De provincie Izmir in Turkije is niet alleen interessant voor wind- en zonne-energie, maar biedt ook geothermale bronnen als duurzame energiebron. Turkije is zelfs het land in Europa met de grootste geothermale bronnen. Nu wordt maar 20% van deze bronnen gebruikt. Bron: NBSO Izmir